Țigările electronice vor fi tratate exact ca țigările tradiționale

Guvernul Couillard a depus în parlament noul proiect de lege împotriva fumatului.

Proiectul de lege 44 aduce două mari schimbări la legea împotriva fumatului care este deja în vigoare. În primul rând, noua lege pune semn de egalitate între țigara tradițională și cea electronică.

Va fi, așadar, interzis fumatul țigării electronice în localurile și instituțiile publice, inclusiv în baruri și în restaurante.

Cea de-a doua mare schimbare este interzicerea fumatului de orice fel pe toate terasele din provincie. Țigările cu arome, populare în rândul tinerilor, vor fi și ele interzise, inclusiv cele mentolate.

De asemenea, devine ilegal fumatul într-o mașină în care se află un minor mai tânăr de 16 ani.

Uniunea proprietarilor de baruri din Quebec s-a arătat nemulțumită de proiectul de lege. Președintele acesteia a declarat că nu înțelege cum fumul de țigară dăunează sănătății clienților de pe o terasă mai mult decât gazele de eșapament provenite de la mașinile care trec pe lângă ea.

Asociația producătorilor de țigări și-a exprimat nemulțumirea față de interzicerea țigărilor mentolate fără a lua nicio măsură împotriva introducerii ilegale în Quebec a acestora.

În 2013, unul din cinci locuitori de peste 12 ani ai Quebecului fuma cel puțin ocazional (21,4% din populație). În fiecare an mor în Quebec 10.400 de persoane din cauza unor boli asociate cu fumatul.

Proiect de lege 44 Impotriva tabacului