Semnal la telefoane pe linia galbenă de metrou

Foto courtesy STM

Toate companiile de telefonie mobilă oferă semnal pe linia galbenă de metrou.

De acum vă puteți folosi telefoanele mobile pe linia galbenă de metrou, a anunțat STM, împreună cu Bell, Telus, Rogers și Videotron. Companiile au instalat echipamentele necesare la timp pentru sezonul turistic.

Călătorii care vor folosi linia galbenă vor avea semnal 3G, 4G and 4G LTE în timp ce se deplasează cu metroul între Montreal și South Shore, mai precis între stațiile Berri-UQAM și Longueuil.

Tunelul dintre cele două stații reprezintă cel mai lung tronson deservit în cadrul acestui proiect. Lungimea totala acoperită este de 2362 de metri.

De asemenea, Berri-UQAM, cea mai circulată stație de metrou (12,6 milioane de pasageri anual) va avea semnal la telefoanele mobile.

Investiția de 50 de milioane de dolari a fost finanțată integral de cele patru companii de telecomunicații (Bell, Telus, Rogers, Videotron).

Acoperirea în metrou va continua să crească în următorii ani. În acest moment au loc lucrări în acest sens între stațiile Sherbrooke și Place-d’Armes, pe linia portocalie.

Linia verde are semnal pentru telefoanele mobile din luna septembrie a anului trecut, între stațiile McGill și Guy-Concordia.