Quebec – Dosarele de imigrare vor putea fi depuse online

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Travailleurs Qualifiés – Quebecul va accepta doar 6.300 de cereri în 2015-2016.

Ministerul Imigrării al Diversității și Integrării (MIDI) a anunțat că va pune la dispoziția candidaților până la 1 octombrie 2015 un instrument pentru depunerea cererilor de imigrare online.

Aplicația va permite depunerea dosarelor online pentru certificatul de selecție din Quebec (CSQ) în cadrul programului obișnuit de muncitori calificați.

Astfel, în perioada următoare de primire a cererilor (care va fi anunțată în curând) candidații vor folosi acest spațiu online securizat pentru a-și prezenta cererea. Ei vor avea, de asemenea, posibilitatea de a monitoriza prelucrarea cererii lor în timp real.

Cererile pentru CSQ depuse înaintea perioadei oficiale de recepție vor fi returnate. Quebecul va accepta în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016 doar 6.300 de dosare în cadrul programului de muncitorilor calificați.

Dacă totul va merge ca în anii trecuți, cele 6.300 de dosare vor fi primite în maxim 5 luni. Cererile depuse după primirea numărului maxim de dosare vor fi returnate.

Numărul maxim de mai sus nu se aplică celor care:

  1. au depus dosarul prin „Programme de l’expérience québécoise” (studii sau loc de muncă stabil în Quebec)
  2. au o ofertă de muncă validă la dosar;
  3. Immigration Canada le-a acceptat deja cererea pentru rezidența permanentă;
  4. sunt rezidenți temporari și întrunesc condițiile pentru a cere un certificat de selecție.

Ministerul Imigrării a adus modificări și listei de documente necesare pentru a obține certificatul de selecție provincial. Lista de meserii căutate de Quebec și numărul de puncte alocat pentru acestea a fost și ea revizuită în luna ianuarie.

Provincia va accepta și 1.750 de investitori, 150 de antreprenori și 50 de liberi profesioniști. Numărul maxim de dosare pentru antreprenori a fost deja atins.