Proteste în această dimineață, în Montreal

Foto Cristian Mijea / arhiva Știri de Montreal.

Mai multe grupuri au protestat în diferite locuri ale orașului.

Cel mai mare protest împotriva austerității a început la ora 9:30 în Square Phillips din centrul Montrealului. Aici s-au reunit trei grupuri care începuseră alte proteste un pic mai devreme.

Un grup a blocat pentru scurt timp intrarea în Centrul de Comerț Mondial, altul a protestat în fața Palais des Congres, în timp ce alte grupuri au blocat întrarea la National Bank și pe șantierul CHUM. Poliția a intervenit în toate locațiile de mai sus.

Grupurile s-au întâlnit apoi la Square Phillips. Câteva mii de oameni au pornit un marș prin centrul Montrealului. La protest au mai participat grupuri comunitare, sindicate și asociații studențești.

Atmosfera a fost festivă, iar majoritatea sloganelor au fost îndreptate îndreptate împotriva guvernului liberal și a măsurilor de austeritate introduse de acesta.

Polițiști în armură au supravegheat participanții mărșăluind alături de ei pe toată durata marșului. Nu a fost raportat niciun incident.

Alte proteste sunt așteptate începând cu orele 16:00. Totul va culmina cu un protest anti-capitalist care va începe la ora 19:00 la Square Phillips. Pentru harta protestelor de azi, click aici.