Piața imobiliară rezidențială a crescut puternic în aprilie

Este cea mai activă lună aprilie din 2012 și până acum.

Zona metropolitană Montreal a înregistrat în luna aprilie 4.680 de tranzacții imobiliare rezidențiale, o creștere de 12% față de aceeași lună a anului trecut, arată cifrele din baza de date Centris a curtierilor imobiliari.

Astfel, aprilie 2015 este luna cea mai activă din ultimii trei ani și cea care înregistrează cea mai mare creștere din ultimele 35 de luni.

Casele unifamiliale s-au scumpit în Montreal cu 5% față de luna aprilie a anului trecut. Rive-Sud este singura zonă în care prețul caselor unifamiliale a rămas neschimbat. În Vaudreuil-Soulanges s-au scumpit cel mai mult, cu 6%.

unifamiliale Montreal

Creșterea cea mai mare a vânzărilor totale în raport cu anul trecut a avut loc pe Insula Montreal. Aici vânzările rezidențiale au crescut cu 19%. Vânzările în Rive-Nord, Rive-Sud, Laval și Vaudreuil-Soulanges au crescut cu 10%, 9%, 8% și, respectiv, 2%.

François Bissonnette, președintele consiliului de administrație al CIGM consideră că rezultatele bune ale pieței imobiliare sunt datorate dobânzilor mici operate de bănci în această perioadă.

„Piața imobiliară profită de o scădere istorică a costurilor de finanțare și de crerea de locuri de muncă în metropolă”, a mai declarat acesta.