Montreal, Westmount, Laval și Longueuil dau în judecată Canada Post

Cutii poștale comunitare. (Foto arhiva Știri de Montreal)

Edilii acestor orașe sunt nemulțumiți de decizia Canada Post de a sista livrarea scrisorilor la domiciliu.

Primarii din cele patru orașe și-au unit forțele pentru a contesta în tribunal decizia Canada Post de a sista livrarea corespondenței la domiciliu. Eu sunt determinați să oblige compania de stat să revină asupra acestei decizii.

Primari din mai multe orașe au contestat încă de acum un an legalitatea întreruperii livrării corespondenței. Ei sunt nemulțumiți de asemenea de lipsa de transparență a Canada Post și de absența oricăror consultări cu primăriile sau cu populația afectată.

Conform acestora, decizia de a înlocui livrarea poștei la domiciliu cu instalarea de cutii poștale comunitare nu ține cont în niciun fel de realitățile din mediu urban.

Cei patru primari au precizat că au încercat, fără succes, toate căile de comunicare cu Canada Post, iar recursul la tribunal a fost singura opțiune rămasă.

„Continuarea livrării corespondenței la domiciliu a fost una din cele șase recomandări făcute de Comisia pentru dezvoltare socială din Montreal, care a ținut o consultație publică în acest sens”, a declarat Denis Coderre, primarul Montrealului

„Laval a demonstrat multă deschidere pentru a coopera cu Canada Post. Din nefericire, această colaborare funcționează doar într-un singur sens”, a declarat primarul Lavalului,  Marc Demers.

„Nu țin cont de nevoile și preocupările populației (n.r. Canada Post), din acest motiv am hotărât să ne alăturăm recursului de azi”, a declarat primarul din Longueuil, Caroline St-Hilaire.

„ Este o decizie retrogradă și din punct de vedere ecologic. În loc să avem un factor poștal, mergând pe jos ca să livreze poșta, vom avea o mulțime de rezidenți care se vor deplasa, cel mai probabil în mașină, către cutiile poștale comunitare”, a adăugat Peter Trent, primarul din Westmount.