Montreal de weekend luuuuuuuuung!


A venit! În sfârșit a venit primul weekend lung din acest an!

Tradițional, este weekendul în care se plantează florile în grădini, prin urmare veți găsi oferte speciale pentru plante la magazinele de profil (Home Depot, Cauciucul canadian, Rona). În afară de sâmbătă, când este anunțată un  pic de ploaie, vremea o să fie minunată.

Nu a trebuit să căutăm mult pentru piesa din această săptămână. BB King a plecat azi de pe pământ, la 89 de ani. The Thrill Is Gone, indeed.

În acest weekend old school punk-ul va fi la înălțime. A început Pouzza Fest, singurul festival adevărat de muzică punk din Montreal.

Pentru cei care vor să danseze, a revenit Piknic Électronik. Duminică și luni, 11 DJ vor pune muzică în Place de l’Homme, parcul Jean Drapeau. Biletul pentru o zi e 13.50$.

Avem și un festival dedicat fotbalului. Pitchfest aduce la Cinema Parc filme despre sportul rege. Festivalul începe cu un concert Kaiser Chiefs.

Mai mulți montrealezi își vor petrece o oră din ziua de sâmbătă protestând în fața Consulatului General al României împotriva defrișărilor ilegale. Au protestat și sâmbăta trecută, avem o galerie foto aici.

Dacă aveți nevoie de răsaduri puteți da o fugă până la sera universității Concordia sau până în Mile End. Concordia vinde cu prețuri cuprinse între 1-5$, hipsterii din Mile End nu vor să spună cât costă.

Nu ratați, prin Quartier des Spectacles, festivalul omului orchestră! Nu se poate să nu vă binedispună așa ceva:

Și, dacă tot ați ajuns în zonă, mergeți și până la fântânile arteziene din Place des Festivals. Puteți să luați frumos bagheta magică și să le dirijați! În weekend: după ora 14, în timpul săptămânii: în pauza de masă și după 17.

Au mai rămas două weekenduri din festivalul Accès Asie. Mâine puteți merge la o competiție de dans tradițional din Orientul Mijlociu.

Iată și filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână. Un weekend lung, cald și minunat să avem!