Montreal de weekend


A sosit ultimul weekend din această primăvara!

Din păcate ne așteaptă un sfârșit de săptămână nițel ploios, iar după cele 28 de grade pe care le așteptăm sâmbătă, va urma o duminică cu numai 14ºC. Cum coafura Taft rezistă, să punem o piesă și să vedem ce-i de făcut prin jur.

Avem reduceri pe Mont-Royal avenue. Ca în fiecare an, strada devine pietonală, iar toate magazinele se revarsă pe trotuare. Până acum ne-a sărit în ochi 50% reducere la Aldo. Erau reduceri și la Rudsak, însă ceva mai modeste.

Acesta este weekendul pasionaților de teatru și alte genuri de artă a scenei. Două festivaluri se derulează în același timp. Primul, Festival Transamerique este dedicat teatrului și dansului contemporan, în timp ce OFFTA, festivalul de avangardă a artei vii, este „un polaroid a ceea ce se întâmplă acum în arta scenei”.

Sâmbătă, de la 10 la 15, este ziua porților deschise la noul stadion de fotbal din cadrul Parc du complexe environnemental de Saint-Michel.

Tot sâmbătă va avea loc parada pompierilor din Laval. La paradă participă mașini de pompieri de epocă din tot Quebecul. Parada începe la 9:30. Click aici pentru harta.

De vă place muzica electronică, nu ratați Mutek. Toată avangarda muzicii și experimentelor audio-video digitale se află zilele acestea la Montreal.

A început în parcul La Fontaine și Festivalul benzilor desenate. Veți întâlni peste 40 de expozanți și peste 100 de autori de benzi desenate din Quebec și din afara Canadei.

Este ultimul weekend în care puteți vedea expoziția „Merveilles et mirages de l’orientalisme”. De mâine puteți împușca doi iepuri: începe expoziția dedicată sculptorului francez Auguste Rodin.

Dacă sunteți pasionați de ciclism puteți participa duminică la Tour de l’Île de Montréal. Înregistrarea vă costă 40$ iar traseele sunt gândite pentru toate nivelurile de pregătire.

Iar pentru cei cărora le e frică de ploaie și vor un acoperiș deasupra capului, iată filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână. Weekend plăcut să avem!