Montreal de weekend

Grafitti în Plateau Mont Royal. (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.)

Avem în față un weekend un pic mai rece decât de obicei, dar măcar e soare!

Brrr! ce zile răcoroase am avut în ultima vreme. Dacă sunteți norocoși și locuiți în Eastern Townships s-ar putea chiar să înghețe la noapte. Protejați-vă plantele sensibile, se anunță mai puțin de 3 grade și în Montreal, în noaptea ce vine.

Dar să vorbim de lucruri mai plăcute. Și anume, mâine vom avea soare și 17ºC. Duminică urcăm un pic mai mult, până la 23 de grade. Tot duminică avem Ziua Muzeelor. Hai să punem o piesă chill și să vedem ce se mai întâmplă în jur.

Cel mai haios lucru din acest weekend este festivalul Chromatic. Dacă urcați până la Chalet du Mont Royal veți descoperi artă pentru toate vârstele, workshop-uri și concursuri pentru copii. Ba chiar și o proiecție de film duminică, de la ora 18.

Pasionații de teatru pot merge la Festival Transamerique, poate cel mai important festival din Canada dedicat artei scenei. Festivalul găzduiește trupe de teatru din New York, Seoul, Tel Aviv, Lisabona, Berlin și Munhen.

Peste 15.000 de pasionați de grădinărit vor vizita în acest weekend Grădina Botanică, la Marele Weekend de Grădinărit. Mai mult de 100 de expozanți sunt prezenți pentru a vă sfătui și, firește, pentru a-și vinde peste 10.000 de plante.

Dacă vă place să dansați haideți la o „discotecă în liniște”. La 15:30 o mulțime de oameni își vor pune căștile în parcul La Fontaine și vor porni un dans colectiv pe străzile dintre acest parc și Mont Royal. Puteți găsi playlistul aici pentru download (sau streaming).

Iar de vreți să dansați în alt context, poate Piknic Électronik e mai potrivit. Începe duminică la ora 14 în Place de l’Homme, parcul Jean Drapeau. Biletul e 13.50$.

În Place des Festivals puteți dirija fântânile arteziene cu bagheta magică! În weekend: după ora 14, în timpul săptămânii: în pauza de masă și după 17.

Au mai rămas de menționat festivalul Accès Asie (ultimul weekend) și un festival dedicat fotbalului, Pitchfest, la Cinema Parc.

Și dacă tot am ajuns la cinema, iată filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână. Un weekend cald vă dorim!