Montreal de weekend


Am avut o săptămână de vară în Montreal, iar weekendul va fi pe măsură.

Ne așteaptă o sâmbătă cu cu 29ºC și 40% șanse de ploaie și o duminică cu 28 și 70% șanse să ne plouă. Cel puțin sâmbătă e atât de cald, încât s-ar putea face plajă. Dacă vă încumetați, uitați aici harta plajelor din jurul Montrealului.

Dacă vă stă gândul mai degrabă la un grătar, aruncați o privire pe topul micilor din Montreal, făcut cum se cuvine, cu un juriu provenind din toate zonele României.

Altfel, să dăm play la piesa săptămânii și să vedem ce se mai întâmplă în Montreal. Pentru că e ziua de naștere a lui Chris Frantz, fondatorul Talking Heads, am ales Psycho Killer pentru azi. Vă vine să credeți că a fost lansată în 1977?

Sâmbătă la ora 14 este programat un protest al comunității românești din Montreal, împotriva defrișărilor ilegale din România. Peste 130 de persoane și-au anunțat până acum prezența.

Duminică e Mother’s Day! Mamele au intrare gratuită la Muzeul de Artă dacă sunt însoțite de un deținător de bilet valid. Adică 2 for 1 la biletul întreg, de 20$.

Putem, apoi, călători în timp la târgul medieval anual din Montreal. Pentru 11,50$ aveți parte de circ, dans și shopping deloc medieval de obiecte medievale. Așa arată:

Este ultimul weekend al  târgului de carte ieftină organizat de Amis de la Bibliothèque de Montréal. Peste 95 000 de cărți vor fi vândute la prețuri între 0,50$ și 3$. Anul trecut am văzut și câteva cărți în română! Pentru asta trebuie să vă deplasați până la Aréna Etienne-Desmarteau, între orele 13-19.

Festivalul Accès Asie continuă. Dacă sunteți pasionați de arta popoarelor asiatice, aruncați o privire în program. Oare ce vor prezenta în cadrul expoziției de artă culinară tibetană de duminică (30$)?

Și, în final, pentru cei care suferă deja de prea cald și vor să se refugieze într-o sală cu aer condiționat, iată care sunt filmele din cinematografe:

Un weekend plăcut să avem!