Montreal de weekend


Începe primul weekend întreg cu temperaturi de peste 20 de grade!

E primăvară în toată legea, au ieșit și food trucks la Stade Olympique, avem protestele de 1 mai și, în plus, o zi mai bună nici că se găsea pentru primul meci dintre Habs și Tampa Bay. Nu cred că am putea găsi o piesă mai potrivită pentru ziua de azi: play.

Vineri la ora 16 începe și sezonul restaurantelor mobile pe Esplanade Financière Sun Life la Parc Olympique. Vor fi prezente aproape 40 de camioane restaurant cu mâncare de toate felurile și puteți să vă uitați la meciul de hockey pe un ecran gigant.

Avem o activitate perfectă pentru copii! Sâmbătă, pompierii din Montreal își deschid porțile. Puteți vizita gratuit una din cele 21 de cazarme de pompieri din oraș. Trebuie însă să vă treziți devreme. Porțile vor sta deschise numai între orele 8:30 și 11:00.

Sâmbătă e Free Comic Book day! Șase magazine de benzi desenate din Montreal vă vor oferi, cu această ocazie, o revistă gratis. Aici puteți căuta magazinul cel mai apropiat.

Marche Atwater organizează un mic festival al berii. Vor fi prezente numai micro-braserii gen Dieu du Ciel!, Le Castor, Les Trois Mousquetaires, Le Bilboquet, La Chouap, Les bières Saint-Ambroise sau Brasserie Dunahm. O degustare costă 1$, iar jumătate din bani se duc către Montréal Children’s Hospital.

A început și festivalul filmului african și creol Vues d’Afrique. Ediția cu numărul 31 a festivalului se va termina duminică, 3 mai. N-o să recunoașteți niciun actor și niciun regizor, dar dacă sunteți curioși, aici e programul.

Pasionații de super-eroi și benzi desenate au un Mini ComicCon sâmbătă, între 11 și 17. Pentru 5$ (gratis pentru copiii sub 10 ani) puteți să faceți schimb sau să vă achiziționați ce figurină sau bandă desenată vă lipsește din colecție.

Avem și un târg de carte ieftină organizat de Amis de la Bibliothèque de Montréal. Peste 95 000 de cărți vor fi vândute la prețuri între 0,50$ și 3$. Anul trecut am văzut și câteva cărți în română! Pentru asta trebuie să vă deplasați până la Aréna Etienne-Desmarteau, între orele 13-19.

A început și festivalul Accès Asie. Săptămâna a doua a festivalului (care ține până în 24 mai) pare cea mai interesantă. Oare ce vor prezenta în cadrul expoziției de artă culinară tibetană?

Oh, iar dacă vă aflați sâmbătă sau duminică în apropriere de Dollard-des-Ormeaux, intrați în centrul civic al primăriei și aruncați o privire la expoziția de pictură organizată de Asociația Artiștilor din Dollard. O să găsiți câteva semnate de Sorin Crețu.

Și, în sfârșit, pentru cei care vor să se ducă la cinema (deși nu știm de ce ar vrea cineva așa ceva pe o vreme atât de frumoasă) iată ce filme avem: