Cu 35% mai multe cazuri de cancer în următorii 15 ani

196.900 de canadieni vor fi diagnosticați cu cancer în acest an. 78.000 vor muri.

Acestea sunt cifrele din raportul anual „Statistiques canadiennes sur le cancer” publicat de Direcția de Sănătate Publică a Canadei.

Creșterea estimată în următorii 15 ani este de 35% la nivelul provinciei Quebec și 40% la nivel național.

Aceasta este explicată de îmbătrânirea populației Canadei și de creșterea numărului de locuitori. La nivelul Quebecului, agenția estimează creșterea populației de peste 65 de ani de la 1,2 milioane, cât este la ora actuală, la 2,3 milioane.

Deși numărul total de cazuri va fi în creștere, riscul de a face cancer rămâne același ca și până acum. Raportul publicat în această dimineață arată diminuarea incidenței cancerului la bărbați și o ușoară creștere la femei.

Statistic, 2 canadieni din 5 vor fi diagnosticați cu cancer pe durata vieții, iar 1 canadian din 4 va deceda din această cauză.

În acest moment, incidența cancerului la bărbați este un pic mai ridicată decât la femei. Marea majoritate – 89% – a canadienilor diagnosticați cu cancer au peste 50 de ani.

Cazuri noi în 2015

Direcția de Sănătate Publică estimează la 196 900 numărul de cazuri noi de cancer în 2015. Dintre acestea, 78 300 sunt cancere de piele, altele decât melanoame.

Majoritatea cazurilor de cancer care vor fi depistate în 2015 vor face parte din următoarele patru tipuri de cancer: la prostată, de sân, pulmonar și colo-rectal.

Incidenra cancerului-canadaÎn fiecare oră, 22 de persoane vor fi diagnosticate cu cancer în 2015. Probabilitatea de a dezvolta un cancer pe durata vieții este de 45% la bărbați și de 42% la femei.

În ziua de astăzi, 63% dintre canadienii diagnosticați cu cancer supraviețuiesc cel puțin cinci ani de la data diagnosticului.

Probabilitate_Cancer