Camping în centrul Montrealului pentru locuințe sociale

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Mai mulți manifestanți s-au instalat cu corturile pe gazonul din fața Maison symphonique din Montreal.

Câteva sute de protestatari din tot Quebecul au participat astăzi la o manifestație împotriva guvernelor locale și federale pe care le acuză că fac economii pe seama celei mai vulnerabile pături sociale.

Participanții la protestul organizat de Front d’action populaire en réaménagement urbain (FRAPRU) cer garantarea dreptului la locuințe sociale pentru persoanele defavorizate.

Ei sunt nemulțumiți de tăierea din bugetele federale și provinciale a finanțărilor destinate locuințelor sociale și cer taxarea băncilor și interzicerea paradisurilor fiscale.

Manifestanții au dat tonul la ora 13 cu un marș de protest care a pornit din Dorchester Square și și-a croit drum pe străzile orașului până în Quartier des Spectacles.

Odată ajunși în dreptul Maison symphonique, mai mulți protestatari au instalat câteva zeci de corturi. Organizatorii au descărcat din mașini arzătoare și butelii de gaz, mese și ustensile de bucătărie.

Polițiștii care au urmărit de la distanță toată manifestația le-au cerut protestatarilor să părăsească locul la scurt timp după instalare.

SPVM a început apoi să demonteze corturile rămase pe teren. Au avut loc câteva confruntări minore între polițiști și protestatari. Câteva persoane au fost arestate pentru obstrucționarea forțelor de ordine.