50.000 de super vize pentru părinți și bunici

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Din 2011, când a fost lansat programul, Ministerul Imigrării a acordat 50.000 de „super vize”.

Anunțul a fost făcut de ministrul imigrării, Chris Alexander, în cadrul unei întâlniri cu comunitatea indiană din Surrey (BC).

„Super viza” este o viză cu intrări multiple, oferită pe o durată de zece ani. Aceasta permite părinților și bunicilor imigranților să stea în vizită la copiii stabiliți în Canada până la doi ani de zile fără să-și reînnoiască statutul.

Rata de aprobare a  „super vizei” rămâne ridicată, iar 80% dintre cereri sunt tratate în mai puțin de trei luni de zile.

Ministerul imigrării aprobă aproape 1.200 de astfel de vize în fiecare lună. Până acum, majoritatea cererilor au venit din India, China, Pakistan și Filipine.

Pentru a obține „super viza”, aplicanții trebuie să prezinte un angajament scris de suport financiar din partea copilului/nepotului. Acesta din urmă trebuie să aibă venituri mai mari decât sumele minime publicate de minister.

De asemenea, cei care doresc această viză trebuie să se prezinte la un control medical și să își facă asigurare medicală pe cel puțin un an.

În momentul redactării acestui material, prețul pentru o viză de acest tip era de 100$. Mai multe informații despre această viză pot fi găsite aici.