2 Mai mâncătoresc – Cei mai buni mici din Montreal

Topul micilor de la magazinele din Montreal – ediția 2015.

Juriul_mititeiDupă 1 mai muncitoresc vine, evident, 2 mai mâncătoresc. Am intrat direct în vară sâmbătă cu o zi minunată, în care am avut 22 de grade, plus o o grămadă de soare și nicio frunză pe Mont-Royal sub care să ne ascundem. Nu ne plângem, a fost frumos.

Nu puteam găsi zi mai bună pentru a organiza topul anual al celor mai buni mititei de la magazinele românești. Juriul Știri de Montreal s-a întâlnit ca de fiecare dată pentru a degusta mici de la șase magazine românești din Montreal: Balkani (La Pavel), Balkani (Jean Talon), Bourret, București, Transilvania și Vatra.

Șase magazine, șase membri în juriu. Panelul de degustători este format dintr-un ardelean, un bănățean, un moldovean, un muntean, un oltean și o dobrogeancă. Cei șase membri ai juriului Știri de Montreal provin din toate regiunile României și au avut o sarcină foarte grea: au degustat și au dat note de la 1 la 10 mititeilor cumpărați de la magazine românești din Montreal, fără a ști însă de la ce magazin provin mititeii.

Micii care au adunat cel mai mare punctaj au fost declarați în final câștigători.

Juriul nostru a dat note mai mari în acest an față de 2014. Am avut două note de 10, iar dacă în 2014, cel mai mare punctaj era 50 de puncte, acum mititeii câștigători au adunat 51,5 de puncte, în timp ce cel mai mic punctaj a fost de 41 de puncte, față de 37,5 anul trecut.

Juriul a fost impresionat de o ușoară aromă de nucșoară în micii câștigători. Iată cum arată topul mititeilor de la magazinele românești din Montreal în acest an. Puteți vedea, de asemenea, cum a arătat și clasamentul din 2014.

Știri de Montreal a ajuns la al patrulea top de acest fel. Este al doilea an în care facem topul celor mai buni mititei. Anul trecut, Știri de Montreal a pregătit, pe lângă mititeii de la magazinele românești, și celebra rețetă de mici de la Carul cu Bere de la începutul secolului XIX.

Pe lângă topul estival al mititeilor, mai avem un top al cârnaților proaspeți de la magazine românești, pe care îl facem la temperaturi mai puțin prietenoase. Anul trecut, pe 13 decembrie, am degustat cârnați la -8 de grade pe Mont-Royal.

În alte cuvinte, s-a deschis sezonul de grătare. De oriunde v-ați lua mititeii, Știri de Montreal vă urează să aveți o vară frumoasă!