Victorie istorică a României la Montreal

1
Foto: Cristian Mijea / Știri de Montreal

Cea mai bună jucătoare a Canadei, doborâtă de fetele noastre, la ea acasă.

Echipa de tenis a României ne-a oferit două zile de tenis excepțional la Montreal, reușind să învingă echipa Canadei în Fed Cup, după ce a câștigat trei meciuri din patru pe arena Maurice-Richard.

România s-a calificat astfel în World Group 2016, pentru prima dată din 1992. Canada și România s-au mai întâlnit în 1983, când România a bătut Canada cu 3-0.

 

Cea mai bună jucătoare canadiană și favorita în competiție, Eugenie Bouchard s-a înclinat în fața a două românce. Canadianca (7 WTA) a pierdut în fața Alexandrei Dulgheru (69 WTA) sâmbătă, într-un meci care a durat aproximativ o oră și jumătate. Duminică, Bouchard a fost înfrântă din nou de mult mai puțin experimentata Andreea Mitu (104 WTA).

„Merităm să fim în prima grupă mondială cu echipa pe care o avem”, a spus Dulgheru care a definitivat victoria României duminică, învingând-o pe Francoise Abanda în meciul decisiv (6-3, 5-7, 2-6).

Vedeta canadiană Eugenie Bouchard este într-o cădere de formă de mai bine de câteva săptămâni. „Probabil că este cel mai dificil moment al carierei mele. Va lua o vreme să îmi revin”, a spus canadianca de 21 de ani care a pierdut șapte meciuri consecutive.

Am dominat și pe teren, și în tribune

Câteva sute de suporteri români au fost prezenți pe arena Maurice-Richard pentru a le încuraja pe fete. Suporterii români i-au acoperit pe fanii canadieni, de multe ori dându-ne senzația că meciurile se joacă în România, nu în Canada.

“Vă mulțumesc! Hai, România!”, le-a spus Alexandra Dulgheru suporterilor români de pe stadionul din Montreal imediat după ce a câștigat meciul decisiv împotriva lui Francoise Abanda.

Zeci de steaguri tricolore au fluturat pe arena canadiană timp de două zile, iar arbitrii au reușit cu greu să facă liniște în tribune. „Așa suntem noi românii, mai gălăgioși. Suntem latini”, a spus Alina Cercel Tecșor (căpitan nejucător al echipei României). Tecșor a mai spus că Simona Halep le-a scris fetelor vineri pentru a le încuraja.

După Dulgheru, Andreea Mitu a fost a doua mare surpriză de la Montreal. „Am avut o dimineață liniștită, pentru că nu am știut că urma să joc. Dar am fost foarte stresată și înainte de meci și în timpul meciului”, a spus Andreea Mitu, care a câștigat un nesperat meci în fața lui Eugenie Bouchard care a s-a înclinat cu 6-4, 4-6, 1-6.

Mitu a înlocuit-o pe Irina-Camelia Begu (33 WTA), care nu a putut să joace astăzi din cauza unor probleme la picior. Begu a acuzat crampe musculare ieri în timpul meciului cu Francoise Abanda, pe care canadiana l-a câștigat cu greu, în două ore și 47 de minute (6-4, 5-7, 4-6).

Andreea Mitu a plâns de emoție și fericire la finalul meciului cu Bouchard. „Am plâns și înainte de meci și după meci. E un sentiment foarte special să joci pentru țară”, a spus sportiva noastră.

Echipa Știri de Montreal a fost la arena Maurice-Richard pe parcursul celor două zile cât a durat confruntarea România-Canada. Click pe articolele de mai jos pentru fotografii, imagini video și interviuri:

One Response