Strângerea de mână de la Montreal: Ce spun Bouchard și Dulgheru

Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal

Românca a catalogat decizia canadiencei drept „un moment jenant”.

Alexandra Dulgheru a descris decizia canadiencei Eugenie Bouchard de a nu da mâna cu ea după tragerea la sorți de ieri drept „un moment jenant”. În conferința de presă de după meciul în care a învins-o pe canadiancă în două seturi cu 6-4, 6-4, românca a fost întrebată în jurnaliștii canadieni ce părere are despre gestul lui Bouchard.

„Fed Cup este despre fair-play și despre toate aceste valori bune. A spus (Eugenie Bouchard – n.r.) că este o superstiție și că nu este personal. Dar e o oarecare contradicție între decizia ei și toate aceste lucruri”, a spus românca după meciul de la Montreal.

Bouchard și-a păstrat poziția, spunând că decizia sa nu este personală și nu are nicio legătură cu România și că nu că nu ar fi fost sincer din partea ei să dea mâna. „Nu cred în idea de a ura noroc adversarei înainte meciului. Ar fi fals din partea mea să dau mâna înainte de meci. Nu este nimic personal”, a spus Bouchard (7 WTA) după meci.

Dulgheru a stârnit râsete printre jurnaliștii canadieni și români prezenți la conferința de presă. Întrebată despre gluma echipei României de la finalul meciului de nu a da mâna, a spus că avea într-adevăr puțin legătură cu gestul lui Bouchard, dar a adăugat că este mai mult o glumă a echipei României și că „nu este nimic personal”.

După tragerea la sorți care a avut loc la Montreal ieri, Eugenie Bouchard a lăsat-o pe Alexandra Dulgheru cu mâna întinsă, refuzând să dea mâna cu aceasta.

Cele două tenismene s-au întâlnit astăzi la Montreal în cadrul fed Cup BNP-Paribas. Alexandra Dulgheru a învins-o pe cea mai buna jucătoare a Canadei la ea acasă la Montreal, in doua seturi (6-4,6-4).

Irina-Camelia Begu a pierdut primul meci la Montreal, într-un meci greu care a durat 2 ore si 47 de minute și care s-a încheiat cu 6-4, 5-7, 4-6. Begu a acuzat dureri la picior începând cu setul al doilea și nu se știe încă dacă va juca mâine în meciul programat cu Eugenie Bouchard.