SNC-Lavalin va construi noul Champlain

Noul pod Champlain – Imagine randată pe calculator.

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul federal Denis Lebel.

Guvernul Canadei a ales un consorțiu condus de SNC-Lavalin pentru construcția noului pod Champlain. Noul pod trebuie să fie livrat în data de 1 decembrie, 2018.

Apelul de oferte a fost lansat de guvern acum un an de zile. Șase grupuri de companii au participat la licitație.

Este al doilea contract legat de Champlain II acordat unei companii care a fost acuzată de corupție. Studiile geologice au fost făcute de o filială a companiei Dessau, care s-a aflat în 2013 în mijlocul unui scandal de corupție.

Compania din Montreal a fost acuzată în nenumărate rânduri de corupție, iar în anii trecuți și-a văzut doi executivi și un vicepreședinte arestat.

Între timp, SNC-Lavalin susține că a făcut curățenie în rândurile companiei, iar angajații acuzați de corupție au fost concediați. Totuși, RCMP a acuzat în februarie trei filiale ale companiei de dare de mită, fraudă și corupție, toate legate de activități ale SNC Lavalin în Libia.

Ministrul infrastructurii, Denis Lebel a confirmat din nou faptul că noul pod va fi cu plată. Aceasta în ciuda faptului că un studiu comandat de Transports Canada a arătat că o taxă pe Champlain II ar duce la probleme mai mari de congestie pe celelalte poduri și pe arterele colectoare.

Guvernul federal a încredințat proiectul noului pod, care va lega Montreal de South Shore, biroului internațional de consultanță în construcții ARUP, cunoscut mai cu seamă pentru designul Operei din Sydney și pentru munca desfășurată la construcția Centrului Pompidou, în Paris.

ARUP, la rândul său, l-a ales pe arhitectul danez Poul Ove Jensen pentru a superviza construcția noului pod, alături de firma de arhitectură montrealeză Provencher Roy și Asociații.

Lucrările care fac parte din proiectul noului pod Champlain

Lucrările care fac parte din proiectul noului pod Champlain