România, pe locul 5 la viteza internetului, Canada pe 32

Viteza internetului în ușoară creștere în Canada și ușor declin în România.

Viteza medie a internetului a scăzut ușor în România în ultima perioadă. Rămâne, însă, una dintre țările cu cel mai rapid internet de pe glob, clasându-se pe poziția 5 în topul Ookla Net Index.

Internauții români navighează pe internet cu o viteză medie de 71,31 Mbps. Când vine vorba de upload, viteza medie atinsă este de 36,1 Mbps.

Deși a reușit să urce până pe poziția 32 în topul global, Canada este în continuare la vitezele întâlnite în România acum zece ani de zile. Putem descărca de pe net cu o viteză medie de 29,9 Mbps și putem face upload cu doar 7,3 megabiți pe secundă.

Și Moldova stă mai bine decât Canada. De pe poziția 17, internauții moldoveni descarcă de pe internet cu 42,49Mbps și pot face upload, în medie, cu 36,1 Mbps.

Top_Internet_global

Quebecul este codaș în topul provinciilor canadiene. Suntem depășiți până și de Yukon care înregistrează o viteză medie de 29,33 Mbps față de cei 21,33 ai noștri. New Brunswick are cea mai mare viteză medie din Canada, de 46,11 Mbps.

Top_Provincii_Canada

Iată cum stăm cu orașele canadiene și cum stau orașele din România și Moldova:

Singura viteză care este mai mare în Canada față de România este cea a internetului mobil, cu 19,17 Mbps versus 18,73 Mbps în România.

De prețuri nici nu mai vorbim. Spunem doar atât: Digi Net Fiberlink 1000 (1Gbps download și 30Mbps upload) cu trafic nelimitat, conectare gratuită și un stick pentru internet mobil gratuit costă 16,63$ pe lună, TVA inclus.