Reportaj foto-video: Ce au spus fetele noastre după meciurile de azi de la Montreal

Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal

Iată ce au spus Alexandra și Irina la Montreal după meciurile de sâmbătă din cadrul Fed Cup BNP-Paribas.

Alexandra Dulgheru a reușit o performanță incredibilă astăzi la Montreal, învingând-o pe cea mai bine cotată jucătoare canadiană și numărul 7 în clasamentul WTA. Românca a câștigat într-un meci care a durat o oră și 40 de minute (6-4, 6-4), după un final de meci incredibil.

Irina-Camelia Begu, în schimb, a avut un meci greu, care a durat două ore și 47 de minute. Irina (33 WTA) a pierdut în fața canadiencei Francoise Abanda (numărul 260 mondial) în trei seturi: 6-4, 5-7, 4-6.

Iată ce au declarat româncele în conferințele de presă care au urmat după fiecare meci la Montreal:

Alexandra Dulgheru (69 WTA), după meciul cu Eugenie Bouchard (6-4,6-4):

Despre ce e mândră…

„Sunt mândră de echipa mea. Am simțit că au fost alături de mine, am simțit energia pozitivă. Acesta este principalul motiv pentru care m-au simțit bine pe teren astăzi.”

 

Despre meci…

„Am început să joc bine și mi-am spus că nu contează dacă voi câștiga sau voi pierde, dar dacă pot să mențin ritmul, ar fi excelent. Evident – dacă și reușești să câștigi e și mai bine.”

Despre Eugenie Bouchard…

„Jucătorii de top au mereu această presiune. Dacă încep să piardă meciuri, lumea începe să își pună întrebări. Suntem cu toții oameni, acum trece printr-un moment mai dificil (Eugenie – n.r.), dar poate să urce în orice moment. Poate să aibă acel click și să înceapă să joace foarte bine din nou.”

Bouchard_Prosop

Despre suporterii români de la Montreal…

„Echipa mea a fost alături de mine, românii au fost alături de mine, i-am simțit alături de mine, gălăgioși, mai ales spre final de prim set.”

Despre Francoise Abanda…

„Va fi greu împotriva ei mâine. Pare să se simtă foarte bine pe teren, e tânără, nu are nimic de pierdut.”

Irina-Camelia Begu (33 WTA), după meciul cu Francoise Abanda (6-4, 5-7, 4-6):

Despre problemele la picior…

„Am simțit crampe musculare încă din al doilea set. Nu vreau să mă plâng. Nu din cauza asta am pierdut. Știam că este o jucătoare bună. A jucat (Francoise Abanda – n.r.) foarte bine și foarte agresiv și nu mi-a dat ocazia să îmi fac jocul. Este tânără, dar va deveni o jucătoare excelentă.”

Begu

Despre jocul său…

„Am vrut să fiu mai agresivă, dar nu am reușit. Am simțit după primul set că sunt obosită. Nu mă așteptam să am crampele acelea musculare. Nu caut nicio scuză. Francoise a meritat să câștige. Îmi pare rău că nu am reușit să joc mai bine. Am fost destul de inconstantă, iar serviciul nu mi-a funcționat. Sper să joc un tenis mai bun mâine.”

Despre meciul de mâine…

„Voi discuta cu echipa, cu fizioterapeutul, pentru a vedea dacă voi juca mâine (n.r. – împotriva Eugenie Bouchard). Eu vreau să joc, e 100% clar.”

N.r. – Două ore mai târziu, Alina Cercel Tecșor (căpitan nejucător al echipei României) a declarat în conferința de presă de după meciul Alexandrei Dulgheru că o decizie cu privire la participarea Irinei-Camelia Begu mâine va fi luată în această seară, cel târziu mâine dimineață. Tecșor a mai spus că Simona Halep le-a scris fetelor ieri (vineri) pentru a le încuraja.

STEAG_Ro