Montreal investește jumătate de miliard în infrastructură

36% din fondurile alocate vor merge la drumuri.

Primăria a alocat 523 de milioane de dolari pentru șantierele din acest an. Acești bani vor fi folosiți pentru reabilitarea drumurilor, podurilor, a apeductelor și pentru lucrări la rețeaua de canalizare.

Orașul a programat pentru 2015 repararea a 430 de străzi din 19 cartiere din Montreal. Lionel Perez, responsabilul cu infrastructura din comitetul executiv al primăriei, susține că impactul asupra circulației va fi redus.

Principalele șantiere din acest an se vor afla în sud-estul Montrealului, cu puține excepții, cum ar fi asfaltarea viaductul Rockland și refacerea sistemului de drenaj pe o parte din bulevardul Perras.

Primăria a identificat Ville-Marie, Bonaventure, Plateau Mont-Royal, Sherbrooke/Pie-IX, sectorul Turcot și sectorul Pont-Mercier–intersecția St-Pierre ca fiind zonele care au nevoie cel mai mult de lucrări de reabilitare.

Montrealul a cheltuit 370 milioane de dolari în 2014  pentru reabilitarea a 113 km de canalizare și  repararea a 67 km de drumuri (din 80 km propuși).

De asemenea, au fost reamenajate 10 km de străzi, au fost reparate 10 poduri și viaducte și au fost securizate  88 de intersecții.

Șantierele programate în 2015 pe insula Montreal. (Hartă oferită de primărie.)

Șantierele programate în 2015 pe insula Montreal.