Montreal de weekend

Foto Arhiva Știri de Montreal.

Haideți că s-a terminat și săptămâna asta! Ne așteaptă însă un weekend ploios…

Orișicât, mai bine weekend ploios decât zi de serviciu cu soare. După cum se arată, primăvara asta seamănă cu cea de anul trecut, nu prea prietenoasă. Dar mai bine să pornim piesa de vineri și să vedem ce putem face în acest weekend.

Evident, începem weekendul cu meciul Canadienilor din această seară. Poate nu mai stau relaxați atacanții noștri și terminăm odată cu Senatorii din Ottawa.

Sâmbătă, dis de dimineață, Simona Halep va juca în semifinale la Stuttgart, unde o întâlnește pe daneza Caroline Wozniaki! Meciul începe la 7:30.

Tot sâmbătă este Festivalul Croissantului! Zeci de patiserii din Montreal vor avea croissante proaspete, făcute tradițional, la 1$ bucata. Nicio franciză mare nu este admisă, doar independenți. Dacă tot o să fie ploios, e grozav să ne începem ziua cu un croissant și un cappuccino, nu?

Și iar sâmbătă – Monster Trucks la Stadionul Olimpic. Yup, Monster Trucks care vor strivi mașini, se vor întrece în salturi și vor distruge un yaht. Cel mai ieftin bilet costă 25$.

Ultima strigare pentru fluturii care zboară liberi în serele grădinii botanice. Dacă nu ați apucat să mergeți, mai puteți să o faceți până duminică. Așa arată:

Încă ceva programat tot pe sâmbătă și trecem mai departe: Gallery Hop Montreal vă propune vizite ghidate în galeriile de artă din Montreal. Organizat de Canadian Art magazine, turul începe la târgul de artă Papier care are loc zilele acestea în Mile End.

Avem apoi Blue Metropolis, festivalul internațional literar din Montreal. O mulțime de evenimente, inclusiv pentru copii.

Tot pentru copii mai avem un festival literar: bookbash începe mâine la ora 11:00 cu povești la biblioteca din Cote Saint-Luc. Copiii pot participa la ora 14 la pictarea unui mural din hârtie.

Avem și un festival-concurs de chitară clasică, organizat de Concordia University. Merită vizitat dacă sunteți pasionați de chitară. Veți găsi și un târg de lutieri unde vă puteți cumpăra un instrument mai special.

Și, în sfârșit, dacă vreți să vă distrați, vizitați salonul dedicat clarvăzătorilor. Montreal ESP Psychic Expo a început la Place Bonaventure. Intrarea vă costă 10$.

Pentru cei care nu vor să stea prea mult pe afară în acest weekend ploios, iată ce filme putem găsi în cinematografe în această săptămână. Weekend minunat!