Montreal de weekend

Foto Arhiva Știri de Montreal.

Începe weekendul de Paști! Mai aveți de pregătit?

E gata drobul? Sunt vopsite ouăle? A crescut pasca? Treabă multă zilele astea! Duminică vine și un pic de primăvară: așteptăm soare și 15ºC!

Deși e deprimant de ploios, Montrealul începe să prindă un pic de viață. Să dam play piesei din această vineri și să vedem ce avem noi aici.

A început festivalul filmului sud-american. America Latină se mută timp de două săptămâni la Cinéma du Parc. Un bilet vă costă 12$.

A început și un festival dedicat artiștilor din țările francofone. Vue sur la Relève a împlinit 20 de ani. Avem di tăti: muzică, dans, teatru, circ.

Biblioteca din Westmount are un book sale sâmbătă și duminică. Găsiți cărți ieftine din orice domeniu, pentru toate vârstele și gusturile. Standurile vor fi amenajate în Victoria Hall.

În rest, fluturii continuă să zboare la grădina botanică, iar primăvara digitală vă poartă (gratuit) prin lumea efectelor speciale în centru, la Cinémathèque québécoise.

De aveți un copil mai mic de 6 ani sau așteptați unul, Salon Maternité Paternité Enfants este singurul salon de profil din Montreal. Biletul vă costă 13$.

Iar dacă sunteți programator și lucrați în Python, aruncați un ochi pe conferința asta (PyCon) de la Palais des congrès. Inclus e și un Job Fair (duminică). Va vorbi Guido van Rossum (creatorul limbajului de programare) și Jacob Kaplan-Moss (Django).

Și, în sfârșit, iată ce filme au intrat în această săptămână în cinematografe. Paște Fericit să avem!