Impact s-a calificat în finala CONCACAF

Imagini Impact Montreal

Este prima dată când o echipă canadiană ajunge până în finală.

Impact a reușuit să se califice în finala Ligii Campionilor CONCACAF, deși a pierdut meciul împotriva Alajuelense de marți seară cu 4-2. Echipa din Costa Rica nu a reușit să înscrie niciun gol în meciul de la Montreal.

Planul echipei din Montreal a fost clar de la început: apărarea pe primul plan. Montrealezii au reușit să deschidă scorul în prima repriză Jack McInerney.

După o primă repriză în care nu au reușit mare lucru, Alajuelense nu a avut de ales și a atacat aproape fără oprire în repriza a doua reușind să înscrie două goluri.

Andres Romero a egalat pentru Impact (2-2). Echipa din Costa Rica nu s-a dat bătută și a reușit să mai înscrie încă două goluri, ultimul dintre ele în prelungiri. Pablo Gabas a înscris de două ori pentru Alajuelense.

Deși s-a calificat în finală, Impact mai are mult de muncit, în special în apărare. Atacanții Alajuelense au rămas nemarcați inacceptabil de des.

Nici arbitrajul nu a fost la înălțime. În cel puțin două faze incredibil de clare, nu a acordat niciun cartonaș. În amândouă a fost implicat portarul Impactului, Evan Bush.

În prima fază acesta a fost lovit în cap de o monedă aruncată din tribune. În cea de-a doua fază un atacant al Alajuelense a încercat să-l ia de pe picioare intenționat. Doar viteza de reacție a lui Evan Bush a făcut ca faza să nu se termine cu o fractură. Din nou, arbitrul nu a dat nicio sancțiune.

Cel mai probabil, Impact va juca în finală împotriva altei echipe din Costa Rica, Herediano. Echipa câștigătoare se califică în Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA. Aici se întâlnesc echipele câștigătoare ale UEFA, AFC (Asia), CONCACAF, Libertadores (America de Sud), CAF (Africa) și OFC (Oceania).