Ce trebuie să știți despre meciul Impact vs Club América

Imagini courtesy Impact Montreal.

Echipa din Montreal încearcă să intre în istorie cu o cupă Champions League.

După ce a ajuns în finala Ligii Campionilor, CONCACAF, o premieră pentru o echipă canadiană, Impact încearcă să fie prima echipă canadiană care câștigă trofeul.

În mod tradițional, campionatul este câștigat de echipe din sudul continentului sau din Caraibe. De când este jucat în noul format (2008), Liga Campionilor CONCACAF a fost câștigată doar de echipe din Mexic.

SUA a reușit să ajungă în finală de patru ori, în 1997, 1998, 2000 și 2011 și a câștigat cupa în 98 (D.C. United) și 2000 (L.A. Galaxy).

Impact Montreal are o misiune grea în această seară. Montrealezii se bazează pe un egal (1-1) obținut pe Estadio Azteca, după un meci în care au atacat rareori și în care au greșit des în apărare.

Impact Montreal a fost neînvinsă pe teren propriu în toate meciurile din Liga Campionilor. Canadienii au reușit acasă 8 victorii și 3 meciuri egale. În nouă meciuri nu au primit niciun gol.

De data aceasta, însă, Impact este nevoită să joace fără Evan Bush din cauza unui arbitraj absolut dubios care a dus la acordarea a două cartonașe galbene portarului titular.

Pentru a-l înlocui, managerii clubului l-au transferat zilele trecute pe Kristian Nicht, de 33 de ani, de la clubul american Indy Eleven. Noul portar și-a disputat majoritatea meciurilor din carieră în Germania, cu 18 meciuri în Bundesliga, 56 în divizia secundă și 20 în prima ligă norvegiană.

Club América nu au de gând să rupă tradiționala victorie mexicană din finala Ligii Campionilor. După cum au atacat în meciul trecut, vom avea nevoie de o apărare mult mai organizată.

Echipa din Montreal va câștiga în cazul în care nicio echipă nu va înscrie. Un rezultat de 1-1 va trimite meciul în prelungiri și la lovituri de la 11 metri.

Nu mai puțin de 61.004 de spectatori vor susține echipa montrealeză din tribunele Stadionului Olimpic din Montreal. Meciul începe la ora 20 și va fi transmis în direct de Sportsnet, TVA Sports și 98,5FM.