Canada pe locul 5 în topul celor mai fericite țări

1 iulie, 2013. Parada de ziua Canadei pe Sainte Catherine.
FOTO: Cristian Mijea / Știri de Montreal.

După ce am văzut cum stăm la nivel de orașe canadiene, să vedem cum stăm între alte țări.

Se pare că nu suntem cei mai fericiți oameni de pe pământ, dar nici departe nu stăm. Canadienii se clasează pe locul 5 în noua ediție a World Happiness Report.

Elvețienii sunt cei mai fericiți oameni de pe glob, urmați de islandezi, danezi și norvegieni. Apoi vine rândul canadienilor, care au reușit să urce o poziție față de ultimul top efectuat în 2013.

Vecinii noștri de la sud s-au clasat pe locul 15. Comparându-ne cu ei, avem o viață mai sănătoasă, suntem mai generoși, avem mai puțină corupție (deși nu pare) și mai mult suport social.

România se clasează pe locul 86, în timp ce vecinii moldoveni sunt mult mai fericiți. Moldova s-a clasat pe locul 52 în acest top.

Deloc surprinzător, ultimele locuri în acest top includ Afganistan și Siria. Alte țări din coada clasamentului sunt Rwanda, Benin, Burundi și Togo.

Studiul s-a bazat pe o anchetă mondială Gallup și ia în considerare pe lângă PIB (socotit în raport cu puterea de cumpărare) și suportul social al respondenților, speranța de viață sănătoasă și libertatea de a lua decizii de țin de viața fiecăruia.

Top_Fericiți

Documentul integral: