Bouchard: Begu nu e ușor de învins

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Irina-Camelia Begu o va înfrunta pe canadianca duminică de la ora 13:00.

Tragerea la sorți a avut loc vineri dimineața. Iată cum sunt programate meciurile dintre România și Canada.

Rugată să îi dea sfaturi lui Francoise Abanda (260 WTA), care o va înfrunta pe Irina-Camelia Begu (33 WTA) mâine la Montreal în cadrul Fed Cup – BNP Paribas și întrebată despre punctele forte și punctele slabe ale româncei, Eugenie Bouchard a declarat că Irina este o adversară puternică.

„Am jucat un meci dificil la Open Australia împotriva Irinei Begu, deci știu că este o adversară care va fi greu de bătut. Sigur că toate loviturile ei sunt foarte solide. Nu poți avea mari slăbiciuni și să fii numărul 30 în lume”, a spus Bouchard (7 WTA) după tragerea la sorți care a decis meciurile României împotriva Canadei.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit în acest an, la Australian Open. Meciul a fost câștigat de Bouchard cu 6-1, 5-7, 6-2.

„În ciuda absenței Simonei Halep, echipa României rămâne o echipă foarte periculoasă”, a spus Sylvain Bruneau, antrenorul canadiencelor.

Irina-Camelia Begu

Irina-Camelia Begu

La rândul ei, Irina-Camelia Begu (33 WTA), întrebată despre Eugenie Bouchard a spus: „E o jucătoare foarte bună, anul trecut a jucat foarte bine, e printre primele 10 din lume, deci sigur că va fi greu. Vom vedea duminică. Înainte de toate, trebuie să joc primul meci (sâmbătă, împotriva Francoise Abanda, 260 WTA – n.r.)”, a spus românca.

Întrebată ce sfat i-ar da Alexandrei Dulgheru (69 WTA), care o va înfrunta pe Eugenie Bouchard, Irina a spus că Alexandra a jucat foarte bine, a avut un sezon foarte bun și a sfătuit-o să se concentreze pe fiecare punct jucat.

Alexandra_Dulgheru_Fed_Cup

Alexandra Dulgheru

Jucătoarele românce au declarat că sunt avantajate de un teren rapid. „Fiecare jucătoare joacă într-un stil anume. Încercăm să anticipăm ce fac bine, dar și punctele lor slabe”, a încheiat Alina Cercel Tecșor, căpitan nejucător al echipei României.

Echipa României este formată din Alina Cercel Tecșor (căpitan nejucător), Irina-Camelia Begu (33 WTA), Alexandra Dulgheru (69 WTA), Andreea Mitu (104 WTA) și Raluca Olaru (840). Încă mai sunt disponibile bilete pe situl admission.ca.

Romania_Fed_Cup