Montrealezii de la SNC Lavalin, la al doilea contract cu Azomureș

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Gigantul canadian va ajuta Târgu-Mureș să respire un aer mai curat.

SNC Lavalin a câștigat un al doilea contract pentru o nouă instalație de tratare a emisiilor de gaz produse de combinatul de îngrășăminte Azomureș.

Noua instalație va reduce amprenta asupra mediului a combinatului de îngrășăminte chimice de la Târgu-Mureș. Potrivit reprezentanților SNC-Lavalin, instalația canadienilor va trata 183 000 de metri cubi de aer poluat pe oră. Canadienii nu au făcut publică valoarea contractului.

Azomureș este cel mai mare furnizor de îngrășăminte chimice din România. Compania furnizează aproximativ 10 milioane de tone de îngrășământ clienților săi din lumea întreagă.

Fondată în 1962 și privatizată în 1998, după restructurări succesive, Azomureș a intrat în portofoliul Ameropa în urmă cu trei ani. Ameropa este unul dintre cei mai mari traderi internaționali de produse agricole controlat de elvețianul Andreas Zivy.

SNC-Lavalin are o colaborare de lungă durată cu centrala de la Cernavodă, unde a contribuit la modernizarea celor două reactoare.

SNC-Lavalin este unul din cele mai mari grupuri de construcții și inginerie din lume, cu birouri în 50 de țări.

Compania s-a aflat în mijlocul unui scandal de corupție în 2012. Mai mulți vicepreședinți ai companiei au fost arestați iar CEO-ul companiei a fost nevoit să demisioneze.

Unitatea permanentă anti corupție a arestat un fost vice-președinte al SNC-Lavalin în luna septembrie a acestui an. În toamna anului trecut, compania a anunțat disponibilizarea a 4.000 de angajați.