Montreal se menține pe locul 4 în America de Nord la calitatea vieții

7 decembrie, 2014 – Montreal văzut de pe Mont Royal. Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Topul nord-american este dominat în continuare de orașe canadiene.

Deja ne-am obișnuit: Vancouver Ottawa, Toronto și Montreal domină în topul nord-american la calitatea vieții, într-un studiu anual efectuat de Mercer.

La nivel mondial, topul este dominat de orașe europene, Vancouver fiind singurul oraș nord-american în top 10. S-a situat, însă, mai bine decât Amsterdam sau Copenhaga, orașe renumite pentru calitatea vieții.

Ottawa și Montreal au căzut în clasament cu două, respectiv o poziție față de 2014. Toronto urcă astfel în topul nord-american deși la nivel global se situează tot pe poziția 15.

Top 5 la nivel global rămâne neschimbat. Viena și-a păstrat primul loc, urmată de Zurich, Auckland (Noua Zeelandă) și Munchen. Vancouver ocupă locul 5 în acest top, în timp ce Montreal alunecă pe un modest loc 24.

București s-a situat pe locul 110 în topul celor de la Mercer, destul de aproape de Tel Aviv (105). Capitala Bulgariei se află pe poziția 115. Bagdad ocupă în continuare ultimul loc din cele 460 de orașe studiate.

Top 5 America de Nord

1.Vancouver
locul 5 mondial
2.Toronto
locul 15 mondial
3.Ottawa
locul 16 mondial
4.Montreal
locul 24 mondial
5.San Francisco
locul 27 mondial

Top 5 global

1.Viena
(Austria)
2.Zurich
(Elveția)
3.Auckland
(Noua Zeelandă)
4.Munchen
(Germania)
5.Vancouver
(Canada)

Pentru întocmirea acestui top, Mercer ia în considerare climatul socio-politic, economia, accesul la informație, respectarea drepturilor omului și accesul la serviciile medicale. Topul este folosit mai cu seamă de companiile multinaționale în cazul intrării pe noi piețe și pentru a calcula primele angajaților expați.