Montreal trimite polițiștilor o factură de 20 milioane de dolari

Amenzi în geamul unui vehicul parcat pe strada Sherbrooke, în Montreal. (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

Orașul îi acuză din nou pe polițiști că dau mai puține amenzi ca formă de protest.

Primăria Montrealului a mărit valoarea facturii trimise către SPVM la 20,3 milioane de dolari. Aceasea ar fi pierderile înregistrate la bugetul local din cauza polițiștilor care au dat mai puține amenzi.

Inițial, Montreal a început procedurile legale împotriva sindicatului poliției în luna noiembrie, pentru recuperarea a 12,8 milioane de dolari. Până în acest moment, fraternitatea polițiștilor a refuzat categoric plata acestei sume.

Sindicatul polițiștilor a negat în mai multe rânduri că s-ar folosi de emiterea de mai puține amenzi ca metodă de protest.

Conform acestora, bilanțul rutier s-a îmbunătățit, iar primăria nu este interesată de securitatea cetățenilor ei, ci mai degrabă de veniturile obținute din amenzi.

Sindicatul poliției dorește interzicerea prin lege a cotelor la amenzi. În acest moment, fiecare polițist al SPVM are de respectat o cotă impusă de primăria Montreal de 16 amenzi pe zi.

Yves Francoeur, președintele fraternității polițiștilor a fost mult mai franc toamna trecută: Noi nu suntem de colectori de taxe, a declarat acesta.