Montreal se menține pe locul 4 la cele mai congestionate orașe

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Vancouver este pe cel mai congestionat oraș din Canada.

Montreal se poziționează pe locul patru în topul celor mai congestionate orașe din Canada. Și în acest an, orașul nostru se așează în mijlocul celor șapte orașe mari canadiene prezente în topul producătorului de aparate GPS, Tom Tom.

În diminețile din mijlocul săptămânii avem cele mai multe șanse să rămânem blocați în trafic în Montreal. Drumul către casă este mai aglomerat către sfârșitul săptămânii, joi și vineri.

Luni după-amiaza și vineri dimineața avem străzile cele mai libere pe insulă. În total, un șofer care folosește mașina pentru a merge la servici în zona metropolitană Montreal pierde 3,3 zile (79 ore) dintr-un an blocat în trafic.

Vancouver rămâne cel mai congestionat oraș din Canada. Conform datelor obținute cu ajutorul aparatelor GPS ale companiei, un șofer navetist pierde într-un an de zile 86 de ore din viață, blocat în trafic.

Toronto și Ottawa urmează în clasamentul canadian. Cel mai puțin congestionate orașe din Canada sunt Calgary și Quebec City.

România a reușit performanța de a intra în acest top în primele 10 poziții cu orașul București. Datele extrase dintr-un milion de km parcurși de șoferi cu aparate GPS arată că, într-un singur an, un bucureștean își pierde 4,3 zile blocat în trafic.

La nivelul întregului glob, Istanbul și Mexico City sunt orașele în care se stă cel mai mult blocat în trafic pe an (110 ore), urmate de Rio cu 99 de ore/an.

Tom Tom a analizat datele reale istorice preluate cu aparatele GPS produse de companie. Au fost analizate datele înregistrate în tot anul 2014, în 218 orașe de pe 6 continente. Numărul de ore pierdute pe an este mai mare la unele orașe aflate pe poziții inferioare în topul de mai sus din cauza distanțelor diferite.

Pentru a calcula nivelul de congestie, Tom Tom compară timpii necesari parcurgerii unei distanțe fixe în condiții de trafic fluid și în condiții de trafic blocat.