Montreal de weekend

23 martie, 2014 – Comunitatea greacă sărbătorește câștigarea independenței Greciei față de Imperiul Otoman, în anul 1821. (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

A mai rămas o săptămână până la weekendul lung!

Da, da, urmează două weekenduri de sărbătoare. Weekendul următor e Paștele Catolic și weekend lung, iar în cel care vine după el e Paștele Ortodox. Excelent!

Ca să grăbim puțin vremea, am ales pentru piesa de vineri una în care omu’ nostru merge la picnic. Poftiți Nino Ferrer!

Să începem cu ce se termină în acest weekend. Mai sunt două zile din Festivalul de Film sur l’art (FIFA). Consultați programul aici, sigur găsiți ceva interesant.

Ultima strigare și la Muzeul de Artă (MBAM) pentru expoziția Moartea Patriotică, cu afișe de propagandă din Primul Război Mondial.

Dacă ajungeți duminică la ora 13:00 prin Park Ex, nu ratați parada grecilor din Montreal. Comunitatea greacă și-a sărbătorit ziua națională pe 25 martie. Anul trecut a fost frumos, avem dovezi (galerie foto completă aici):

Măcar digitală, dacă nu adevărată: primăvara digitală continuă Montreal pentru câteva luni de evenimente care îmbină efectele speciale, vizualul, tehnologia și știința pentru a da noi forme artistice. Aruncați o privire, sunt o mulțime de lucruri interesante.

S-a încălzit (o idee), arțarii încep să dea sirop, dar nu e nevoie încă să fugiți la o Cabane a Sucre. Promenade Wellington a pregătit o sărbătoare dedicată siropului de arțar care nu arată deloc rău:

Sâmbătă e și Ora Pământului, când milioane de oameni de pe întreg globul sting luminile și stau pe întuneric. Gestul simbolizează suportul oferit luptei împotriva consumului irațional de energie, de cele mai multe ori cu consecințe grave asupra mediului. Anul acesta putem face pariu că vor fi mai puțini participanți din Montreal: la acea oră va fi în toi meciul dintre Florida Panthers și The Habs.

Tot sâmbătă îi ținem pumnii lui Jo Jo Dan care se luptă pentru titlul de campion mondial cu Kell Brook, de la ora 18:15 (ET). Meciul va fi transmis de Showtime și de Dolce Sport.

Dacă aveți chef să râdeți un pic, mergeți să-l ascultați pe Bernstein. Fedot Bernstein. Ne promite că aduce lumina la Montreal, duminică, la ora 18:00:
Fedot_Bernstein

Mai sunt fluturi la Grădina Botanică (galerie foto aici). Cam asta se întâmplă în acest weekend în Montreal. Iată și filmele care au intrat în cinematografe. Să avem un weekend plăcut!