Montreal de weekend

17 martie, 2013. A 190-a ediţie a paradei de Saint Patrick din Montreal. Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Bine v-am găsit în această primă zi de primăvară!

Dacă toate merg bine, nu o să înghețăm de-a binelea duminică, la parada de Saint Patrick’s. Dar să ascultăm piesa zilei de vineri. Ia sa vedem dacă ghiciți înainte să apăsați play. E prima zi de primăvară și azi s-a născut Topîrceanu. Ușor?

Înainte să începem cu programul de weekend, nu uitați că azi, la ora 23:00 va juca Simona Halep cu Serena Williams. Îl transmite Dolce daca-l prindeți.

Să trecem la „artă, frate”. A început ediția cu numărul 33 a Festivalului de Film sur l’art (FIFA). Consultați programul aici, sigur găsiți ceva interesant.

A început și Primăvara digitală în Montreal. Vom avea câteva luni de zile de evenimente care îmbină efectele speciale, vizualul, tehnologia și știința pentru a da noi forme artistice. Aruncați o privire, sunt o mulțime de lucruri interesante.

Ca să terminăm cu arta, poftiți festivalul celor de la Concordia. Art Matters Festival continuă până sâmbătă.

Luați o haină verde și groasă și haideți în centrul Montrealului duminică la parada de Saint Patrick’s!  Se anunță -9°C și -17 resimțite. Parada începe la ora 12 la intersecția Sainte Catherine și rue Fort.

Deja știți, la grădina botanică zboară liber peste o mie de fluturi. 100 de fluturi noi sunt aduși în fiecare zi. Beneficiați de reduceri dacă aveți cardul Accès Montréal. Am filmat, așa frumos arată:

Avem ceva și pentru cei care încearcă să trăiască mai sănătos și să aibă grijă de pământul ăsta pe care-l tot stricăm. A început Expo Manger Santé et Vivre Vert la Palais des congrès de Montréal.

Trecem la dans: sâmbătă se va încheia săptămâna HipHop din Montreal. Dacă RAP și HipHop nu e ce vă place, puteți să vă pictați steagul României pe față și să dansați o noapte întreagă la Rep Your Flag Festival. Vor mixa Mike Robia, Domeno și Dub Vision.

Dacă aveți electronice de care nu mai aveți nevoie, Junk Independence Day este exact ce vă lipsea. Haideți cu ele, lăsați-le acolo și alegeți-vă din grămada donată ce vă trebuie. Ce rămâne e reciclat.

Cam asta avem. Iată și lista filmelor care au intrat în cinematografe. Un weekend cald să avem!