Montreal de weekend

Expoziția Warholl la Muzeul de artă (MBAM). Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Și uite așa, din weekend în weekend vine primăvara.

Mai avem fix 7 zile până la echinocțiul de primăvară. Ziua va fi egală cu noaptea pe 20 martie. Tot atunci începe primăvara din punct de vedere astronomic. Om vedea dacă vom simți asta și pe pielea noastră.

După ce în ultimele două weekenduri am fost copleșiți de activități, urmează unul mai liniștit. Iar pentru că azi se împlinesc 19 ani de când a murit Kieślowski, piesa din această vineri este Zbigniew Preisner – The end. Prea pretențios? Bineeeee…

La macaroane cu brânză atunci! De ce ar da cineva bani pe macaroane cu brânză? Păi, pentru că-s nu-s macaroanele din cutia Kraft. Macaroane, brânză și conopidă prăjită? Cu bacon? Cu foie gras? Între 8$ și 18$.

Fugiți un pic de iarnă în serele grădinii botanice unde peste o mie de fluturi zboară liber. În jur de 100 de fluturi noi sunt aduși în fiecare zi. Dacă locuiți în oraș, faceți un detur pe la un birou Accès Montréal înainte. Cardul oferă rezidenților din Montreal reduceri într-o mulțime de locuri.

Este ultimul weekend în care puteți vizita galeriile de artă din subteranul Montrealului. Circuitul Art Souterrain își face bagajele duminică.  Tema acestui an este supravegherea / securitatea. Veți avea nevoie de o hartă ca să nu vă rătăciți.

Mai puteți să dați o fugă până la Muzeul de Artă (MBAM). În fiecare sâmbătă organizează ateliere pentru toată familia. În plus, imediat se va încheia expoziția dedicată lui Andy Warhol.

Tot legat de artă avem festivalul celor de la Concordia. Art Matters Festival continuă până pe 21 martie. Sâmbătă un vernisaj la… e plictiseală rău, vizitați voi linkul dacă vă interesează.

Și, după atâta artă, avem ceva mai pragmatic: Salon de l’Habitation la Bonaventure. Pe cinci etaje, peste 500 de expozanți își prezintă ofertele de design interior, landscaping, renovare, mobilier și altele de gen.

Duminică putem participa la ziua Roșiei Montane, organizată la UQAM. Se va discuta despre viitorul acestui loc, despre patrimoniul național și despre soarta locuitorilor de acolo. Evenimentul începe la 10:10 cu un scurt material documentar.

Era să uităm: dacă plănuiați să pescuiți la copcă în Vechiul Port, e momentul să o faceți. Imediat n-o să se mai poată. Noi am prins cinci păstrăvi curcubeu în mai puțin de două ore:

Cât despre filme, cele de mai jos au intrat în cinematografe în această săptămână. Weekend plăcut să avem!