Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Weekendul a sosit, mai avem două săptămâni până la primăvară!

Mai avem 14 zile până la echinocțiu și începutul oficial al primăverii. Începând cu 21 martie ziua va fi mai lungă decât noaptea. Duminică dimineața dăm și ceasurile înainte cu o oră.

Weekendul vine cu temperaturi mai blânde. Maxima zilei de sâmbătă este de -3°C. Duminică  avem -2°C. O să simțim însă ca și cum am avea zece grade mai puțin.

Pentru că este ziua lui David Gilmour, am ales un Pink Floyd pentru piesa din această vineri. Să începem cu ce se-ntâmplă prin oraș.

Este ultimul weekend din Festivalul Internațional de Marionete, cu o mulțime de spectacole pentru toate vârstele și ateliere de creație pentru copii. Își vor putea face propria marionetă folosind o mănușă.

La fel, este ultimul weekend în care puteți vizita Hivernale la Stadionul Olimpic. Pentru ultimele zile au pregătit un meniu „Cabane à sucre”. O supă vă costă 4$, un platouaș cu fasole, șuncă afumată și varză, toate gătite cu sirop de arțar, vă scoate 10$ din buzunar.

Festivalul dedicat jocurilor de tot felul a intrat și el pe ultima sută de metri. Ultimele două zile cu lego, board games și jocuri pe calculator la festivalul Montreal Joue!

Și Festivalul Filmului pentru Copii se va termina duminică. Mai este timp pentru a merge la unul din cele câteva zeci de filme pentru copii programate în următoarele două zile.

Vă puteți încălzi la Jardin botanique unde vor zbura liber între 1.500 și 2.000 de fluturi. În jur de 100 de fluturi noi sunt aduși în fiecare zi. Dacă locuiți în oraș, faceți un detur pe la un birou Accès Montréal înainte. Cardul oferă rezidenților din Montreal reduceri într-o mulțime de locuri.

OK, mai citește cineva articolul sau v-am plictisit de-a binelea? Nu de alta, dar mai avem un festival de muzică la Casa del Popolo cu Millimetrik și Tracer Flare (vineri), Double Date With Death și Les ShrimpS (duminică). Under the Snow Festival îi spune.

Puteți da o fugă până la biserică. Subsolul Église St-Denis (5075, rue Rivard) se va umple de muzică și artă la Salon du Disque et des Arts Underground de Montreal. Peste 100 de artiști vor prezenta benzi desenate, muzică, haine și mici obiecte de hartă hand made.

Pentru cei care iubesc și să patineze și să danseze avem două party-uri pe gheață: Electro Swing în Mile End și La fièvre du disco în centrul Montrealului (Le 1000).

Avem o grămadă de lucrări de artă prin tunelurile circuitului Art Souterrain.  Tema acestui an este supravegherea / securitatea. Veți avea nevoie de o hartă a circuitului.

De sunteți cu gândul la vară și visați la o rulotă, avem un salon perfect în oraș! Salon VR vă așteaptă la Stadionul Olimpic. Intrarea vă costă 13$.

Mai avem un festival al celor de la Concordia, cu un site atât de artsy încât nu se poate găsi nimic pe el.  Îi spune Art Matters Festival. Ceva or fi făcând ei bine de au fost finanțați neîntrerupt în ultimii 15 ani.

Iată și filmele care au intrat în cinematografele din Montreal și cu asta gata. Un weekend minunat să avem!