Interes crescut printre imigranți pentru Montreal

Foto aeroportul Pierre Elliott Trudeau / Arhiva Știri de Montreal.

Toronto își pierde din puterea de a atrage noi imigranți.

Deși atrage în continuare cei mai mulți imigranți, interesul imigranților pentru Toronto este în scădere continuă în ultimii ani.

Agenția de statistică a Canadei (StatCan) a explicat schimbările survenite în ultimii 10 ani într-un raport publicat miercuri dimineața.

Aproape jumătate din imigranții care au sosit în Canada în anul 2000 intenționau să se stabilească în Toronto. Derulăm rapid înainte și ajungem în anul 2012 când mai puțin de un imigrant din trei mai dorea să se stabilească în cel mai mare oraș al țării.

Tot mai mulți imigranți din perioada 2000 – 2010 au optat pentru alte destinații și au ales să se stabilească departe de orașele mari, mulți dintre ei în localități din Prerie.

În afară de orașele din Prerie, Montreal e singurul oraș care înregistrează o creștere a numărului de imigranți care îl aleg pentru a-și începe noua viață.

Între 2000 și 2010, procentul de imigranți care au ales să se stabilească în cel mai mare oraș din Quebec a crescut de la 12,5% la 16,6%.

În aceeași perioadă, procentul celor care intenționau să se stabilească în Toronto a scăzut de la 48% la 33% din numărul imigranților sosiți pe pământ canadian.

Tot mai mulți imigranți aleg să se stabilească în orașe mai mici. În 2012, 21,7% dintre imigranți s-au stabilit în afara marilor centre metropolitane față de doar 13,2% în 2010.

Studiul a mai subliniat faptul că doar un număr redus de imigranți se instalează în altă zonă a Canadei decât cea declarată la sosirea în țară.