Încep protestele studențești

3 aprilie, 2014 – Aproape 5.000 de persoane au mărșăluit pe străzile din centrul Montrealului nemulțumite de măsurile de austeritate incluse în bugetul propus de fostul guvernul Marois. (Imagini Cristian Mijea / Știri de Montreal)

50.000 de studenți se află în grevă

Asociațiile studențești din Quebec au început acțiunile de protest împotriva măsurilor de austeritate luate de guvernul liberal.

Începând cu această zi de luni, 50.000 de studenți sunt oficial în grevă. Grevele vor culmina în data de 2 aprilie când numărul greviștilor se va ridica la cel puțin 80.000.

Un număr de 130.000 de studenți vor vota intrarea în grevă în zilele care urmează. Deja mai multe ore au fost anulate la universitățile Concordia și Laval.

Studenții susțin că cele aproximativ 200 de milioane de dolari tăiate din bugetul educației de către guvernul Couillard afectează deja calitatea învățământului în Quebec.

În același timp, Asociația Profesorilor Universitari estimează că au fost anulate sute de cursuri în provincie din lipsă de fonduri.

Acțiunile studențești au început cu mii de manifestanți care au mărșăluit sâmbătă împotriva austerității, pe străzile din Montreal.

Foto: protestele studențești împotriva austerității din aprilie 2014.