Future Shop își închide brusc porțile

28 martie 2015 – Future Shop închide brusc toate magazinele din Canada. (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

Unele magazine vor fi convertite în magazine Best Buy.

Compania deținută de Best Buy și-a închis porțile în această dimineață. Cei mai mulți angajați au aflat acest lucru când au ajuns la serviciu.

Reprezentanții Best Buy au declarat în această dimineață că au revizuit poziția geografică a magazinelor și vor închide unele locații, având în vedere faptul că multe dintre magazinele Future Shop sunt uneori chiar vecine cu Best Buy.

În total 66 de magazine Future Shop vor fi închise definitiv, în timp ce alte 65 de locații vor fi transformate în magazine Best Buy. Lanțul consolidat va avea 192 de locații în Canada.

Ca rezultat, 500 de joburi cu jumătate de normă și 1000 cu normă întreagă vor fi eliminate. Angajații disponibilizați vor primi plăți compensatorii și asistență pentru găsirea unui nou loc de muncă.

Best Buy va accepta toate cardurile cadou emise de Future Shop și va onora retururile de produse și garanțiile fostului lanț.

Future Shop a fost fondat în Vancouver în 1982 de imigrantul iranian Hassan Khosrowshahi. A fost cumpărat de lanțul american Best Buy în 2001 pentru 580 de milioane de dolari.

 

Iată scrisoarea de disponibilizare primită de angajații Future Shop (via TruthMashup):FutureShop Letter