Prima rundă de candidați Express Entry au fost invitați

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Prima rundă de invitații au fost trimise către candidații înscriși în baza de date a sistemului Express Entry.

Aproape 800 de candidați aflați în baza de date inaugurată la 1 ianuarie au fost invitați să aplice pentru rezidență permanentă. Este prima rundă de invitații de la lansarea noului sistem de imigrare federal.

Invitațiile au fost trimise la 779 de candidați calificați care profesează în domeniul științelor naturale și aplicate, în construcții și în industrie. Toți candidații selectați au avut o ofertă de muncă depusă la dosar sau erau deja acceptați de o provincie canadiană.

Candidații acceptați sunt punctați în funcție de mai multe criterii, cum ar fi cunoștințele de limbă, educația sau experiența în muncă.

Punctajul minim pentru această rundă de invitații a fost de 886 de puncte din 1.200 de puncte posibile.

Ministrul Chris Alexander a declarat că nu există un număr minim de puncte necesar pentru calificare în sistemul „Express Entry”. Punctajul minim va fi determinat de numărul candidaților calificați și de numărul de locuri aprobat anual pentru imigrare.

Candidații care au primit invitațiile au la dispoziție 60 de zile pentru a-și pregăti și trimite aplicația completă. Ei trebuie să-și depună rezultatele analizelor și eventualele verificări de securitate. Totul se va face on-line.

Citește aici mai multe despre noul sistem de imigrare federal.
Citește aici mai multe despre noul sistem de puncte.
Citește aici mai multe despre intenția Quebecului de a trece la un sistem de imigrare similar.