Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Trageți aer în piept, ne așteaptă un weekend plin, plin!

Vremea ne lasă să răsuflăm puțin în acest weekend.  Sâmbătă vom avea -7°C pe termometre și -14 resimțite, în timp de duminică putem să stăm în tricou: vom avea -4°C, -8 cu factorul vânt.

Cum avem mult de umblat la noaptea albă de sâmbătă, poftiți/tessék o Nancy Sinatra pentru piesa din această vineri.

Toată lumea știe, evenimentul weekendului este Montreal en Lumiere cu a sa noapte albă din această sâmbătă.

E musai să încercați cele trei mari atracții gratuite din Quartier des Spectacles: roata, derdelușul și tiroliana. Arată ca în gif-urile de mai jos, numai mult mai frumos. Aici am pus filmulețele în întregime.

tirolroata sania Puteți să nu plătiți nimic și să vă distrați în Quartier des Spectacles cu instalații  interactive, derdeluș de gheață sau alte activități pentru toată familia.

Nuit Blanche ne aduce o noapte întreagă de activități. Sunt o grămadă, așa că am făcut aici o listă cu zece lucruri de făcut. Nu uitați că aveți navete gratuite între siturile principale iar metroul va circula toată noaptea. Puteți downloada aplicaţia-ghid pentru iPhone şi Android.

Festivalul dedicat jocurilor de tot felul continuă. De la lego, la board games și jocuri pe calculator, găsiți de toate la festivalul Montreal Joue!

De vi s-a făcut sete, iată că a început a treia ediție „La Cuvée d’hiver”. Vă așteaptă la Église Saint-Enfant Jésus cu mâncare bună, peste 100 de sortimente de bere de micro-braserie și o ambianță swing-rétro care să ne încălzească. Alcoolul e pe jetoane, mâncarea e pe bani gheață. Să vă opriți neapărat pe la brașoveanul care a inventat Draconic Transylvania Pale Ale a braseriei Kruhnen.

Este ultimul weekend al festivalului Rendez-vous du cinéma québécois care a adus pe ecranele cinematografelor peste 340 de filme produse de regizori din Quebec. Recomandăm programul de animație de sâmbătă de la ora 14:45. Biletul ca să vedeți cele mai bune scurt-metraje animate din Quebec vă costă 11,50 $.

Vă puteți încălzi la Jardin botanique unde vor zbura liber între 1.500 și 2.000 de fluturi. În jur de 100 de fluturi noi sunt aduși în fiecare zi.

OK. Mai puteți să dați o fugă până la Muzeul de Artă (MBAM) pentru o seară marocană. Copiii pot obține un tatuaj cu Hena. Puteți chiar să învățați să dansați din buric! (știm, știm)

Încă mai e Hivernale la Stadionul Olimpic, yoga pe zăpadă în parcul La Fontaine, un salon pentru pasionații de motociclete la Palais des congrès (15$) și filme în cinematografe. Iată-le pe cele noi: