Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Fluturii zboară (în serele Jardin Botanique) și mai sunt 28 de zile până la primăvară.

Not so fast! Mai avem un pic de frig de îndurat. Partea bună e că aerul rece îmbunătățește tenul. Sau nu mai apar riduri că a înghețat, orișicât, nu e rău deloc. Sâmbătă vom avea -7°C iar duminică -1°C! Minus un grad! Bine, sunt -14 și -7 cu factorul vânt.

Dar să dăm play piesei de vineri și să purcedem!

A început Montreal en Lumiere cu o mulțime de activități pentru toate bugetele. Putem servi o masă gătită de un Chef renumit pentru mai puțin de 50$. Putem să nu plătim nimic și să ne distrăm în Quartier des Spectacles cu instalații  interactive, derdeluș de gheață sau alte activități pentru toată familia. Așa a arătat anul trecut:

În cadrul aceluiași festival, tot gratuit, putem vizita Fête des fromages d’ici. Luați un pahar de vin și degustați brânzeturi locale în Complexe Desjardins.

De vreți să fugiți un pic de iarnă, serele grădinii botanice sunt locurile potrivite. Între 1.500 și 2.000 de fluturi zboară liber la Jardin botanique. În jur de 100 de fluturi noi sunt aduși în fiecare zi. Dacă locuiți în oraș, faceți un detur pe la un birou Accès Montréal înainte. Cardul oferă rezidenților din Montreal reduceri într-o mulțime de locuri.

Jocurile de tot felul au acum un festival dedicat. De la lego, la board games și jocuri pe calculator, găsiți de toate la festivalul Montreal Joue! Sâmbătă jocurile indie la SAT, duminică jocurile autohtone la bibliotecă.

Pasionații de vânătoare și pescuit au un salon la Place Bonaventure. Salon Chasse Pêche poate fi vizitat între 10 și 20:00 sâmbătă și 10-17:00 duminică. Intrarea costă 15$ pentru adulți și 5$ pentru copii.

Vechiul Port ne așteaptă sâmbătă cu o cursă de canoe pe gheață. Ceea ce până în secolul 19 era un mijloc de transport de pe un mal al fluviului St. Laurent pe celălalt a devenit un sport 100% québécois.

Tot gheață găsiți și pe Saint Denis la a patra ediție a Fête des Glaces. Cel puțin 24 de sculpturi de gheață vor fi executate pe loc începând de la ora 9 dimineața. Puteți să le admirați începând de la rue Duluth și coborând pe Saint Denis până la magazinul MEC în Quartier Latin. Iată orarul sculptorilor.

Mai puteți dansa la Hivernale la Stadionul Olimpic sau puteți participa la serile dansante pe patine în Mile End, de la ora 20:00. Trebuie să scoateți din buzunar 10$ pentru privilegiu.

Rendez-vous du cinéma québécois aduce pe ecranele cinematografelor peste 340 de filme produse de regizori din Quebec. Festivalul a ajuns la ediția cu numărul 33.

Iar dacă sunteți cu chef de film, iată lung metrajele care au intrat în cinematografe în această săptămână.

Un weekend plăcut să avem.