Montreal de weekend


Încet, încet, trece și iarna asta. În 7 zile vine Valentine’s Day.

Ne așteaptă un weekend cu temperaturi normale. Vom avea -12°C sâmbătă și cu un grad mai puțin duminică. Vântul și umiditatea vor face să simțim -24°C în ultima zi de weekend.

Piesa din această vineri este a lui Bob Marley. „My richness is life! Forever!”. Astăzi ar fi împlinit 70 de ani.

Bun, de ce aveți chef? Dans pe patine, hochei pe lac, o baie în apa înghețată a fluviului Saint Laurent? Niciun curajos?

Mâine la ora 13:00 are loc „The polar bear plunge”. O mulțime de voluntari se întâlnesc la Verdun Marina pentru a face o baie în Saint Laurent. Curajoșii strâng fonduri pentru Olimpiada Specială.

Pentru că ne-a luat deja cu frisoane, ne încălzim repede cu gândul la Săptămâna poutinei. Sâmbătă este ultima zi.

Tot sâmbătă, la ora 10:30 putem participa la o ședință gratuita de yoga pe zăpada. Durează o oră, în parcul La Fontaine.

Weekendul acesta are loc și turneul de hochei amatori pe gheața canalului Lachine. Echipe formate din patru jucători se vor întrece simultan la Pond Hockey tournament.

De vreți să împăcați patinatul cu dansatul, fugiți sâmbătă la ora 18:00 la Atrium Le 1000 unde puteți dansa pe patinoar. Biletul pentru seara Le 1000 Disco vă costă 7,50$.

Altfel, puteți dansa și în Vechiul Port la IglooFest sau la stadionul olimpic la Hivernale. Amândouă funcționează doar sâmbătă.

A sosit și ultimul weekend din Sărbătoarea Zăpezii, în parcul Jean Drapeau! O grămadă de activități pentru copii, plus o mulțime de concerte și alte activități gratuite. Pentru harta activităților, click aici.

Dacă doriți să visați la vară, mare, plajă dați o fugă la Place Bonaventure. Salon du Bateau reunește 275 de expozanți și 450 de iahturi și bărci. Intrarea costă 15$.

Un pic mai ieftin ar fi dacă am ieși la cinema. Iată filmele care au intrat în acest weekend în sălile de cinema: