10 lucruri de făcut la Nuit Blanche

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

La pièce de résistance a festivalului luminii este Nuit Blanche.

Sâmbătă, 28 februarie are loc Nuit Blache, un amestec de artă, film, concerte și petreceri în galeriile, librăriile, muzeele, cinematografele și cafenelele Montrealului.

Seara plină de activități, majoritatea gratuite, este parte din Montréal en Lumière, un festival care ar trebui să ne ocupe puțin timpul până la St Patrick’s day.

Deja am testat cele mai spectaculoase activități din Quartier des Spectacles. Am filmat și le-am pus aici pe site ca să vă facem poftă.

Am luat la purecat un pic programul Nuit Blanche. Anul acesta lipsesc pinguinii (foto) de la Stadionul Olimpic. Iată ce altceva ni s-a părut interesant de făcut.

Muzică

1. Neapărat să vă opriți la SAT (în Quartier des Spectacles) și să urcați până la Satosphère domul de la ultimul etaj. Vă așteaptă Empreinte Kinétique:

2. La Centre Phi va avea loc un rar concert cu autohtonii de la A Tribe Called Red. Concertul se alătură unei seri multidisciplinare care combină DJ, arte vizuale și gastronomie.

3. Mutek și Red Bull Music Academy și-au unit forțele și îi aduc tocmai din Detroit la Espace Reunion pe Kevin Saunderson și Kenny Larkin. Se va dansa până la 6 dimineața.

    Kenny Larkin (Foto courtesy Red Bull Music Academy)

Kenny Larkin (Foto courtesy Red Bull Music Academy)

4. Misteur Valaire. Serios, Misteur Valaire! Carismatica gașcă va amesteca electro, hip-hop, jazz și rock la ora 20 pe scena RBC.

5. Ritmuri africane și braziliene, demonstrație de dans și capoeira la centrul cultural Georges-Vanier de la ora 20:00 până la 2 dimineața.

Artă

6.Cine-concerte” la Festival du Nouveau Cinéma. O orchestră formată din 12 muzicieni va interpreta piese compuse de Will Eizlini în timp ce pe ecran vor rula imagini din filmul „Muntele Sacru” al regizorului Alejandro Jodorowsky.

7. Pasionații de fotografie au de ales între 12 expoziții în cadrul circuitului Art Souterrain.  Tema acestui an este supravegherea / securitatea. Veți avea nevoie de o hartă a circuitului.

8. Fonderie Darling iese în stradă. Ernesto Bautista, Minibloc, Fernando Garcia, Trent KS și Marilou Oxyde se vor juca cu focul între orele 21:00 și 0:00.

9. Catedrala Christ Church de pe de Maisonneuve va fi luminată cu lumânări și va proiecta în loop documentarul NFB „La mémoire des anges”. Va concerta și corala feminină Adleisia și, la miezul nopții, un cor gregorian.

Jocuri

10. O mulțime în Quartier des Spectacles, dar nu ratați Montreal Joue la Cinema Excentris. Aproape 20 de producători independenți de jocuri electronice își prezintă creațiile. În plus, puteți încerca câteva jocuri multi-player pe un ecran de cinema!

Metroul va circula toată noaptea. În total avem peste 200 de activități pentru toate gusturile. Ca să nu ratați nimic, descărcați aplicaţia-ghid pentru iPhone şi Android. Oferă sugestii în funcţie de locul în care vă aflaţi și puteți să vă creați un itinerar personalizat pentru toată noaptea.