În Toronto și Montreal se trăiește cel mai bine

Cele două orașe canadiene surclasează Roma, Tokyo, Paris și Londra, potrivit unei analize a reputatei publicații The Economist.

Pentru a determina care este cel mai bun oraș din lume în care să trăiești, The Economist Intelligence Unit (EIU), divizia de cercetare a publicației britanice, a analizat 50 de orașe din lume, în funcție de mai mulți indicatori, precum costul vieții, cât de sigure sunt, mediul de business sau nivelul de democratizare.

Toronto a ieșit pe locul întâi, urmat de Montreal. Pe locul trei se află Stockholm, apoi Amsterdam și San Francisco.

EIU a realizat și un top al celor mai sigure orașe din lume, în care Montrealul se află pe locul 14, în timp ce Toronto e pe 8. Tokyo, cel mai populat oraș din lume, cu 38 de milioane de locuitori, este și cel mai sigur în clasamentul EIU. New York se află pe poziția 10.

În ceea ce privește siguranța infrastructurii orașelor (calitatea șoselelor, măsuri de calmare a traficului și numărul de decese ca urmare a dezastrelor naturale – cutremure), Montrealul e pe poziția 6, surclasând Toronto (8).

Vancouver – care a ieșit în mai multe clasamente drept orașul în care se trăiește cel mai bine din lume, nu apare în topul realizat de EIU.

Top -Montreal_Toronto_orase

Pentru a studia documentul publicat de The Economist click aici.