Quebec – proceduri pentru schimbarea sistemului de imigrare

1
FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Quebec a demarat procedurile pentru modificarea sistemului de imigrare după modelul federal.

Ultima provincie din Canada care mai funcționa după sistemul vechi de imigrare se pregătește pentru o sesiune de consultații publice înainte de schimbarea acestuia.

Ministerul Imigrării invită locuitorii provinciei să își exprime părerea cu privire la politicile și viziunea guvernului vis-a-vis de imigrare.

Doritorii pot studia mai multe documente care au fost publicate pe situl Adunării Naționale. Întrebările și comentariile publicului vor fi transmise membrilor Adunării Naționale.

Documentele puse recent la dispoziția publicului vorbesc despre un sistem în care doritorii își vor „declara interesul” de a imigra în Quebec. Sistemul propus este similar cu cel federal, intrat în vigoare la începutul acestui an.

„Un astfel de sistem ne va permite să alegem fără oprire candidații și potențiali imigranți care pot contribui cel mai bine la dinamismul și evoluția pieței muncii din Quebec” (documentele Ministerului Imigrării).

Astfel, un candidat care dorește să emigreze în Quebec își va „declara interesul” prin depunerea unei cereri on-line. Acesta trebuie să îndeplinească un număr de criterii, apoi va avea acces să se înscrie într-o bancă de candidați.

Cei care sunt cei mai potriviți nevoilor provinciei sunt apoi invitați să depună o cerere oficială de imigrare. Declarația de interes a unui candidat are o valabilitate limitată. Ea va fi retrasă din baza de date la momentul expirării. În acest fel provincia se asigură că în baza de date sunt înscriși doar candidații potriviți în funcție de obiectivele ministerului din anul respectiv.

Un proiect de lege în acest sens a fost introdus acum un an de zile de ministrul de atunci, Diane De Courcy. Proiectul a fost oprit în momentul în care PQ a pierdut alegerile.

One Response

  1. Steve Harper von Craiova

    Mda… Cand vor inceta sa recruteze oameni cu inalta calificare pentru ca acestia sa devina mana de lucru ieftina la magazine, in uzine ori la impartit ziare, atunci am sa-i cred… Si inca ceva: Canada (inclusiv Quebecul) este singura tara din lumea democratica industrializata care ii trateaza pe medicii straini ca pe necalificati, ii injoseste, ii obliga sa ia practic studiile de la capat fara sa-i ajute in niciun fel, intr-o cardasie nesimtita cu Ordinul Medicilor (care face toate mizeriile posibile si imposibile ca sa-si apere privilegiile!), in timp ce toata lumea se vaieta ca in Quebec nu sunt medici de familie si cu atat mai putin medici specialisti, iar urgentele sunt ultraaglomerate…