Montreal de weekend


Bucurați-vă de gradele astea, chiar dacă-s cu minus! De mâine revenim la programul normal.

Vom începe sâmbăta cu un drăguț -21°C (și -31 resimțiți). Brrr! Se potolește un pic duminică cu numai -16°C. Scoateți pălinca! Și apăsați play pentru piesa de vineri.

Este ultimul weekend în care puteți vedea instalația Prismatica parte a Luminothérapie în Quartier des Spectacles. Proiecțiile de pe clădiri și alte câteva instalații vor rămâne până la terminarea Montreal en lumière (1 martie).

Sărbătoarea Zăpezii continuă în parcul Jean Drapeau! O grămadă de activități pentru copii, plus o mulțime de concerte și alte activități gratuite. Pentru harta activităților, click aici. Iată cum a arătat anul trecut:

Tot pentru copii, avem la casa de cultură Cote-des-Neiges (harta) un spectacol de teatru de marionete. Ondin este recomandat copiilor între 3 și 6 ani. Biletul costă 2$.

De aveți chef să dansați, aveți de ales între IglooFest și Hivernale. Primul se dezlănțuie seara și este varianta de iarnă a lui Piknic Électronik. Al doilea oferă activități pentru toate vârstele cât e sâmbăta de lungă.

Sâmbătă are loc și o bătaie cu bulgări de zăpadă în parcul Jarry, la ora 14:30. E organizat cum se cuvine, cu echipe și fortărețe.

Pe duminică țineți-vă bine: începe săptămâna poutinei! Peste 40 de restaurante se întrec în crearea celei mai bune poutine. Putem participa apoi gratis la o oră de yoga pe zăpada ca să mai treacă sentimentul de vinovăție.

Iar dacă vă stă gândul la însurat/măritiș sau aveți vreun fetiș cu rochii de mireasă, weekendul acesta are loc și Le Salon de la Mariée la Palais des congrès.

Iată și filmele care au intrat în cinematografe în această săptămână:

Un weekend fain să avem!