Loto: 7 ani pentru 7 secunde

Bătălia care a durat aproape șapte ani a fost încheiată astăzi prin refuzul Curții Supreme de a analiza cazul.

Un montrealez s-a luptat aproape șapte ani pentru a obliga Loto-Quebec să-i recunoască un bilet 6/49 cumpărat în seara de 23 mai, 2008.

Biletul care avea numerele câștigătoare a fost tipărit de mașina Loto Quebec cu 7 secunde după ora 21:00 și a fost alocat extragerii din săptămâna următoare. Bărbatul ar fi câștigat jumătate din jackpot-ul de 27 milioane de dolari.

Montrealezul a argumentat că ar fi trebuit să câștige pot-ul cel mare pentru că a cerut biletul înaintea deadline-ului. El consideră că nu ar fi trebuit să fie penalizat pentru întârzierile informatice ale Loto-Quebec.

Avocații Loto Quebec au declarat că bărbatul nu ar fi primit oricum numerele câștigătoare dacă biletul ar fi fost alocat înaintea orei 21:00 din cauza algoritmului aflat în funcțiune în acea perioadă.

Montrealezul, contabil de meserie, a cheltuit aproape 100.000 de dolari pentru a-și susține cazul în fața tribunalelor. Toate tribunalele au invalidat argumentul conform căruia el a încheiat tranzacția înaintea orei de închidere.

Refuzul Curții Supreme de a audia cazul încheie această saga. Nu mai există niciun recurs juridic posibil.