Internet gratuit în centrul Montrealului în această vară

Montreal la răsărit. Foto Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal

Investiția inițială din 2015 va fi de 5 milioane de dolari.

Începând cu vara care urmează, montrealezii vor avea internet WiFi gratuit în Vechiul Port și în centrul Montrealului.

Primăria Montreal a prezentat luni măsura ca parte a strategiei locale pentru un oraș inteligent și digital. 23 de milioane de dolari au fost alocați pe trei ani de zile în acest sens.

„Suntem hotărâți să oferim un serviciu uniform și de calitate în tot Vechiul Port și în centrul orașului”, a declarat Harout Chitilian, responsabilul cu acest proiect în Comitetului Executiv al primăriei.

Chitilian a dezvăluit că se află în discuții cu Palais des Congrès pentru a extinde rețeaua WiFi în Vechiul port. Primăria pare să caute soluții când cea evidentă se află exact în fața lor.

Asociația non profit Ile Sans Fil oferă de ani de zile internet WiFi gratuit în 15 cartiere din Montreal. Sute de restaurante, baruri și terase colaborează pentru a oferi clienților, turiștilor și trecătorilor o experiență unitară.

Ile Sans FIl este, de asemenea, soluția aleasă de 44 dintre bibliotecile din Montreal și oferă internet gratuit în 27 de parcuri de pe insulă, 26 de centre comunitare, 4 spitale și 47 de locuri turistice.

Orașul Quebec a ales să meargă pe mâna Zap, o asociație non-profit similară cu Ile Sans Fil din Montreal. Zap Quebec este o rețea comunitară gratuită care a format un parteneriat de succes cu primăria orașului.