Imigrare Canada – Baza de date cu joburi e activă

FOTO: Arhiva Știri de Montreal

Astăzi este prima zi a noului sistem de emigrare în Canada.

Quebecul este singura provincie care păstrează sistemul vechi de imigrare. Restul Canadei a trecut începând de astăzi la „Express Entry” .

Sistemului „Express Entry” a intrat în funcțiune în data de 1 ianuarie, 2015 la ora 12:00. Cei interesați trebuie să adune cât mai multe dintre cele 1.200 de puncte posibile pentru a primi o invitație oficială să-și pregătească dosarul.

Candidații trebuie să își creeze un profil în sistemul Express Entry. Cei eligibili vor fi reținuți în sistem pentru un an de zile și vor primi un cod pentru a-și crea un profil în baza de date cu joburi a guvernului canadian.

Guvernul va extrage din această bază de date candidații care obțin cele mai multe puncte și îi va invita să completeze formularele de emigrare on-line și să își creeze un cont My CIC. Criteriile fiecărei extrageri va fi publicată în prealabil pe situl Immigration Canada. Candidații vor avea 60 de zile pentru a-și completa aplicația pentru rezidență permanentă.

Immigration Canada recomandă următorii pași pentru îmbunătățirea scorului odată admiși în sistemul Express Entry:

  1. încercați să obțineți o ofertă de muncă folosind baza de date a guvernului sau alte portaluri de job hunting.
  2. încercați să obțineți o nominalizare provincială
  3. îmbunătățiți-vă scorul la testele de limbă
  4. câștigați mai multă experiență la locul de muncă

Candidații trebuie să se asigure că informațiile introduse în sistemul Express Entry sunt reale și actualizate. În caz de inadvertențe aplicația poate fi refuzată, candidatul poate fi declarat inadmisibil în Canada sau poate primi interdicție la aplicarea pentru rezidență permanentă pentru 5 ani de zile.

Quebec, singura provincie care mai funcționează după vechiul sistem de imigrare, și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a adopta un sistem de imigrare similar cu Express Entry federal.