Guvernul Harper oferă rezidențe permanente pe 2 milioane de dolari

Foto Courtesy Ducky M.

60 de persoane înstărite vor primi rezidența permanentă fără a îndeplini condițiile de imigrare.

Dacă ai destui bani nu trebuie să stai la coadă cu „plebea”. Nici să respecți aceleași reguli. Pe 28 februarie încep înscrierile de dosare pentru programul de imigrare al investitorilor.

Vor fi acceptate 500 de dosare din care vor fi extrase aleator 60. Aceștia sunt fericiții câștigători ai programului Immigrant Investor Venture Capital.

Tot ce trebuie să facă este să pună la dispoziția statului timp de 15 ani câte 2 (două) milioane de dolari de căciulă. Statul îi va investi printr-un fond gestionat de BDC Capital, ramura Băncii de Dezvoltare a Canadei care se ocupă de investiții.

Mai există un amănunt: guvernul nu garantează niciun fel de randament pentru investițiile făcute. În plus, banii sunt investiți în venture capital, una dintre cele mai riscante forme de investiții.

BDC Venture Capital a înregistrat o pierdere netă de 12 milioane de dolari în anul fiscal 2014. Pierderea pe anul fiscal precedent a fost de 8,6 milioane de dolari, conform raportului anual de activitate.

Un program de atragere a imigranților înstăriți a existat și până acum. Imigranții investitori trebuiau să dețină o avere netă de cel puțin 1,6 milioane de dolari și să împrumute statul canadian cu 800.000$. Împrumutul era returnat fără dobândă după cinci ani și trei luni. Quebec este singura provincie în care mai funcționează acest program.

Ministerul Imigrării a declarat că rezidenții permanenți care au fost acceptați în cadrul vechiului program de investiții nu contribuiau satisfăcător la economia canadiană. Pe termen lung, „investitorii” nu rămâneau în Canada, câștigau foarte puțini bani și plăteau foarte puține taxe.